Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Rodengymnasiet
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 110 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 189,8) * statistik från 2021
Två tjejer som arbetar med något i skolan

Om utbildningen

Personbil på Fordons- och transportprogrammet på Rodengymnasiet

Fordons-och transportprogrammet vänder sig till dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med fordon och maskiner. Programmet ger dig även grund att arbeta med logistik eller kundkontakt i branschen.

På Rodengymnasiet finns inriktningarna Personbil och Transport. Inom de olika inriktningarna kommer du att arbeta mycket praktiskt med händerna och med IT-baserade tjänster. Programmet erbjuder kurser som ger grundläggande högskolebehörighet.

Fordonsprogrammet har ett gemensamt basår där du får breda kunskaper om branschens olika arbetsområden och en grundläggande utbildning om motordrivna fordon. Efter det går du vald inriktning mot yrkesförare, bil- eller tungmekaniker. Alla yrken inom fordons- och transportbranschen utmärker sig av snabb teknisk utveckling där miljö- och säkerhetstänkandet är i fokus.

Branschen står inför en omställning från fossila bränslen till en hållbar struktur med bland annat eldrivna fordon och IT-baserade tjänster och verktyg. Dessa kräver ofta kunskaper i engelska, som är en naturlig del i fordonsutbildningen.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL), eller praktik, är en viktig del i Fordons- och transportutbildningen. Därför har alla inriktningar minst 15 veckor APL, där du utför delar av kurser och förekommande uppgifter på företag. Efter examen har du möjlighet att direkt börja jobba som exempelvis lastbilschaufför eller mekaniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Rodengymnasiet

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...


Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rodengymnasiet

Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.norrtalje.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Rodengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Rodengymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information