Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 152,5)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 152,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil

Gillar du teknik och vill jobba med bilar? Då passar MTU – Motorbranschens tekniska utbildning – förmodligen dig! 

Fordons- och transportprogrammet är en utbildning som vänder sig speciellt till dig som vill jobba med service, reparationer och underhåll av fordon. På Birger Sjöberggymnasiet väljer du att inrikta dig inom Karosseri, Lackering, eller Personbil. Utbildningen kombinerar teoretiska studier med praktiskt arbete i skolans bilverkstad och ute på företag.

Fordons- och transportprogrammet är ett brett program med relativt stora skillnader mellan de olika inriktningarna. Vi utbildar moderna fordonstekniker som väl motsvarar de olika kompetenskrav en verkstad ställer på mekaniker idag. För att kunna motsvara en hög och relevant utbildningsnivå samarbetar vi med ledande företag i motorbranschen. Det innebär också att vi säkerställer praktikplatser för skolans elever.

Programfördjupningen erbjuder stora möjligheter att specialisera dig. Dessutom har du 20-40 veckors utbildning ute på en arbetsplats, så kallat APL. Det är ett mycket viktigt inslag i utbildningen som ger dig erfarenheter och även kontakter som du kan dra nytta av när du söker jobb. En annan fördel på programmet är att du har möjlighet att få hjälp med att ta körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad