Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 16
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

fordon-och-transport-birger-sjöberggymnasietFordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil

På Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg kan du läsa en helt ny fordonsteknisk utbildning som ges i samverkan med Motorbranschens Riksförbund. Programmet passar dig som gillar teknik och vill jobba med reparationer, service och underhåll av fordon. På skolan kan du välja mellan de tre inriktningarna Personbil, Karosseri och lackering samt Lastbil och mobila maskiner. På utbildningen kombineras teoretiska studier med praktiskt arbete både i skolans bilverkstad och ute på företag.

Vad du lär dig på MTU

Hösten 2013 startade MTU (Motorbranschens tekniska utbildning), som är ett helt nytt fordonsprogram som erbjuds i samarbete med motorbranschen. Utbildningen passar perfekt för dig som vill arbeta med fordon inom transportbranschen och som har ett stort motor- och teknikintresse.

Det finns möjlighet att få allmän högskolebehörighet på utbildningen.

Programmet ger dig:

  • Garanterad praktikplats
  • Ersättning under praktikperioder
  • En utbildning som är utformad i samarbete med branschen
  • Grundläggande behörighet

Fordons- och transportprogrammet

Tillsammans med MTU utbildar Birger Sjöberggymnasiet moderna fordonstekniker som lever upp väl till de olika kompetenskrav en verkstad ställer på mekaniker idag. För att utbildningen ska hålla en så hög nivå som möjligt samarbetar skolan med ledande företag i motorbranschen. Det betyder också att du garanterat får en praktikplats när du går här.

Fordons- och transportprogrammet är en bred utbildning där det skiljer en hel del mellan de olika inriktningarna. Du har därför stora möjligheter att specialisera dig genom din programfördjupning. Du har dessutom 20-40 veckors utbildning ute på en arbetsplats genom din APL. Det är ett mycket viktigt inslag i utbildningen som ger dig erfarenheter och även kontakter som kan hjälpa dig när du söker jobb.

På programmet har du också fördelen att du har möjlighet att få hjälp med att ta körkort.

På Birger Sjöberggymnasiet garanteras du praktikplats hos företag i branschen och får möjlighet till ersättning under dina praktikperioder!

Inriktning Personbil

Du som väljer inriktning Personbil får kunskaper i diagnostik, reparation och service av lätta fordon.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.