Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 170,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 170,1)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil!

En personbilstekniker, som du kommer att kunna bli, arbetar med service, felsökning och reparation av personbilar. På moderna bilar görs avancerad felsökning med hjälp av dator. Beroende på den snabba tekniska utvecklingen ställs nya kunskapskrav vad det gäller reparationer på bilar inom el och elektronik och datakörning. Kundkontakter i arbetet blir allt vanligare.

Du som kanske tycker att själva skruvandet är roligast blir inte besviken. Du kommer att få göra det du tycker om, dvs skruva och meka en hel del. Vi har mycket övningar för Dig så Du kommer att trivas.

Utbildningen är till stor del arbetsplatsförlagd (APL) under år 2 och 3.

Framtiden för dig som går på Fordonsprogrammet ser ljus ut. Det finns nästan alltid arbete efter gymnasiet för dig och dina kompisar. Många andra arbeten finns också i närliggande branscher. Branschen söker hela tiden efter nytt folk.

Enligt motorbranschen kommer det att behövas 5200 nya personer under de kommande tre åren!

Du som har gått ett Fordons- och transportprogram är ofta efterfrågad på grund av just Dina tekniska kunskaper och detta medför att olika branscher, inte bara fordon och transport, är intresserade av Dig!

Denna utbildning kan läsas både som program och som lärlingsutbildning.

Om programmet

På Anders Ljungstedts gymnasium får du en bred grundutbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och kan leda till en karriär inom flera olika branscher. Utbildningen är utformad för att motsvara näringslivets behov på kompetens. Därför får våra elever ofta arbeta med uppdrag från riktiga företag. Undervisningen är lärarledd, men du får öva upp din förmåga att självständigt lösa problem. Idag är datorn ett viktigt hjälpmedel, därför är datorkunskap en viktig del i utbildningen.

Fordons- och transportprogrammet är för dig som vill arbeta med service och reparationer av personbilar, tunga fordon och mobila maskiner. Du kan också få kunskaper om att arbeta som bland annat yrkesförare, bilskadereparatör eller reservdelspersonal. Under utbildningen får du kunskaper inom fordonsteknik, elektronik, digitalteknik och trafikkunskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Anders Ljungstedts gymnasium
Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

Välkommen till Anders Ljungstedts gymnasium - en värld av möjligheter!

Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning är ett smart val oavsett om du vill börja arbeta...

Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Sponsrad