Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Fordons- och transportprogrammet

Fordon- och transportprogrammet, Transport

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Gillar du allt som har med fordon och motorer att göra? Vill du tillbringa dagarna med vägarna framför dig? På Fordons- och transportprogrammet kan du skapa en karriär som passar dina intressen. 

Här lär du dig om trafikkunskap, transportsystem och logistik samt att transportera gods och personer på ett säkert sätt. Du blir helt enkelt väl förberedd för en framtid som yrkesförare – ett yrke med stora jobbmöjligheter. 

Mer än 50 % på en arbetsplats 

Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling ute i arbetslivet mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter. 

Efter gymnasiet 

Efter studenten kan du direkt börja jobba exempelvis som lastbilsförare eller busschaufför. 

Körkort 

Givetvis behöver du körkort för att jobba som yrkesförare. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Fordons- och transportprogrammet ett startpaket för körkort. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Munkedal

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordon- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Munkedal
Stationsvägen 24
455 31 Munkedal

Välkommen till Yrkesgymnasiet! 

Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Munkedal och visa alla program.

Sponsrad