Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

S:t Martins gymnasium
Programinformation
Stockholm, Sundbyberg
Antal elever: 15 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet

Film

Personbil på S:t Martins gymnasium

Om utbildningen

Programmet med personbil som inriktning- för dig som gillar bilar och teknik

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är för dig som är intresserad av teknik, bilar, maskiner och motorer, och som tycker om att använda både huvud och händer för att lösa problem. Den snabba tekniska utvecklingen har gjort bilmekanikerjobbet allt mer krävande. Idag är efterfrågan på kompetent arbetskraft inom motorbranschen mycket stor och möjligheten till att få jobb direkt efter din utbildning är bra.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Du får lära dig att se och förstå allt om hur mekanik och elektronik får ett fordon att fungera. Bilar och maskiner av olika slag blir en del av din vardag och mycket av ditt arbete sker på verkstadsgolvet, där teori varvas med praktik och läraren är din arbetsledare.

Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.  

Utbildning nära branschen

Du kommer att arbeta i en välutrustad verkstad tillsammans med lärare med hög kompetens inom yrkesområdet.

För att säkerställa ett ständigt aktuellt innehåll i kurserna har skolan ett nära samarbete med branschen. Skolan gör studiebesök och besöker utställningar, och under dina tre år har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Det är stor efterfrågan på biltekniker - du har stor chans att få  jobb efter utbildningen.

Elevpaket

Du kan köpa en verktygslåda från S:t Martins gymnasium, ett så kallat elevpaket, till ett mycket bra pris. Elevpaketet innehåller det material som du arbetar med under de tre åren hos oss samt vid hemuppgifter och din praktik. Om du väljer att inte köpa ett elevpaket får du låna verktyg från skolan för respektive moment i din utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium är ett yrkesinriktat gymnasium. Från och med höstterminen 2021 finns alla utbildningar på S:t Martins Gymnasium i nya ljusa, fräscha lokaler på Rissneleden 142 i Valla Park, Rissne. Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå...


Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Martins gymnasium

Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
www.sundbyberg.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från S:t Martins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hanna, Cassie och Erfan berättar...
S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.

Läs mer