Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 17 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet inriktning personbil på Arlandagymnasiet

Plugga till mekaniker på Arlandagymnasiet!

Gillar du att meka med bilar och vill lära dig mer om bilens delar och funktioner? Då kan du plugga fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil. Utbildningen är yrkesförberedande och du kommer därför att vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten. Du kommer att få en bred teknisk kompetens som kan vara användbar även inom andra områden än fordon.

Inriktning personbil

Personbilsinriktningen innebär att du kommer att få fördjupa dig i arbete med mindre fordon. Du kommer att få lära dig hur man felsöker en bil för att sedan laga det som inte fungerar. Ett stort fokus i utbildningen är just problemlösning, service, reparation samt underhåll. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Bromsar, kaross och chassi
  • Motor och kraftöverföring
  • Komfort och säkerhetssystem

Praktisera ute på ett företag under din APL

Som elev på fordons- och transportprogrammet kommer du att få möjlighet att praktisera ute på ett företag under minst 15 veckor. Under din APL-period kommer du att få testa på hur det är att jobba på ett riktigt företag. APL-perioden brukar vara väldigt uppskattad av elever och du kommer att få många viktiga erfarenheter och möjlighet att knyta kontakter i den bransch som du vill jobba inom. 

Efter fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet på Arlandagymnasiet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kan plugga vidare på yrkeshögskola efter studenten. Du kan även läsa till kurser under gymnasietiden för att få grundläggande behörighet till högskolan eller börja jobba direkt efter studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Arlandagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill plugga eller jobba efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger centralt i...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Erik
(2)
Väldigt stökigt, maten är bland de värsta. Lärarna på fordon är dock väldigt bra, men blir för stökigt och i min årskurs fick nästan alla IG i matten, pga det var för stökigt.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.