Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Bräcke
Antal elever: 23 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-07

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Bygg- och anläggningsprogrammet!

Utbildningsinfo

Välj inriktningen Anläggningsfordon på Jämtlandsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet – Jämtlands gymnasium

Vill du arbeta i bygg- och anläggningsbranschen när du pluggat klart? Gillar du att snickra? Vill du lära dig köra anläggningsfordon? Härligt! Då har du hittat rätt. Bygg- och anläggningsprogrammet lär dig bland annat om mätteknik, ritningsläsning, yrkesräkning och olika verktyg och material.

APL på Jämtlands gymnasium

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram och på Jämtlands gymnasium kommer du att få minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under din tid på programmet. Praktiken ger dig ovärderlig praktisk erfarenhet av att vara ute på ett företag och känna på arbetslivet.

Inriktning Anläggningsfordon

För dig som vill lära dig att köra fordon som hjullastare, grävlastare och grävmaskin är inriktning anläggningsfordon ett bra val. Att arbeta som maskinförare inom anläggningsbranschen innebär att du får ett självständigt och stimulerande arbete. I utbildningen på Jämtlands gymnasium ingår teorin inom dels B-körkort men också delar av C-körkort.

Exempel på framtida yrken: Grävmaskinsförare, hjullastarförare

Certifikat

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.