Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Humanistiska programmet, Språk

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Humanistiska programmet

Film

Utbildningsinfo

Inriktning språk, för dig som älskar språk!

Humanistiska programmet på Jämtlands gymnasium

Världen väntar på dig, och språk och kultur är nyckeln till det mesta. Humanistiska programmet är för dig som gillar att fördjupa dig i fler språk än svenska, eller i historia och kultur – det som gör oss människor till det vi är.

Om du tycker om att möta nya människor och kulturer så är humanistiska programmet något för dig. Här får du en bred högskoleförberedande utbildning och du kan plugga vidare till exempelvis jurist, psykolog, journalist, polis, lärare, översättare, tolk, kulturvetare och socionom.
Det centrala i utbildningen är språk, svenska, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi – ämnen för dig som är intresserad av hur människor tänker, känner, agerar, skapar och kommunicerar. Under det första året på programmet läser alla tillsammans vilket betyder att du väljer inriktning först till årskurs två.

Humanistiska programmet på Jämtlands Gymnasium är den lilla skolan i hjärtat och centrum av den stora. Vi har ofta gemensamma aktiviteter för alla elever inom programmet. Studiebesök, teater, konserter och utbyten med andra länder är självklara inslag i utbildningen.
Språk och kultur ger dig de redskap du behöver i en alltmer globaliserade värld. Din förståelse för andra människor och kulturer ökar. Du blir en person som lätt tar kontakt med andra människor och vågar stå för dina tankar. Du blir en humanist!

Inriktning Språk

Hola! Bonjour! Hello! För den språkintresserade är inriktningen Språk ett självklart val. Här har du möjlighet att fördjupa dig ytterligare ett modernt språk och förbättra dina språkkunskaper ytterligare. Du får dessutom läsa Latin vilket ger dig en inblick i det språkliga och kulturella arvet i Europa. Annat du får lära dig på programmet är hur du använder språket i olika sammanhang och hur språket genom tiden har utvecklats och förändrats.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

För att bli behörig till Humanistiska programmet måste du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk, geografi, samhällskunskap, religion, historia och fem ämnen till från grundskolan. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Humanistiska programmet, Språk från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information