Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Jämtlands Gymnasium, i Östersund
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Barn- och Fritidsprogrammet leder till arbete inom pedagogik eller fritids- och friskvårdssektorn

Vill du i framtiden arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom olika typer av pedagogiska verksamheter eller inom fritids- och friskvårdssektorn? På Barn- och Fritidsprogrammet på Jämtlands gymnasium får du möjlighet att skaffa dig goda förutsättningar för att göra just det.

Utveckla dina ledaregenskaper, ta ansvar och samarbeta

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram där du får utveckla dina ledaregenskaper, att ta ansvar och lära dig samarbeta. Då får vara med och planera och organisera olika aktiviteter för såväl barn som vuxna. APL (arbetsplatsförlagt lärande) spelar en viktig roll på Jämtlands gymnasium och på Barn- och fritidsprogrammet får du under minst 15 veckor vara ute på en arbetsplats. APL är ett utmärkt tillfälle att få erfarenhet från arbetslivet och knyta kontakter.

Lär dig om barns utveckling och lärande inriktning Pedagogiskt arbete

Pedagogik står såklart i fokus på inriktningen Pedagogiskt arbete. Här får du vara med att både planera och leda olika aktiviteter för barn, du får även lära dig om barns utveckling och lärande. Prova på olika typer av pedagogiska tillvägagångssätt för att hitta bästa sätt att i framtiden leda och utveckla andra människor.

Programfördjupning mot Barnskötare/Elevassistent

  • Aktivitetsledarskap
  • Entreprenörskap
  • Etnicitet och kulturmöten
  • Pedagogiska teorier och praktiker
  • Specialpedagogik 1
  • Svenska 3
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Programmet är ett yrkesprogram. Du har möjlighet att bli högskolebehörig genom att välja till vissa kurser under din gymnasietid.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad