Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Olympiaskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 105,0
    (medelvärde: 194,7) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Vill du lära dig om arbetet kring barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska områden? Gillar du möten med människor med olika behov? Vill du utveckla din ledarroll? Vill du arbeta som barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan? Då ska du söka till barn- och fritidsprogrammet som startar hösten 2019. 

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du kunskaper som behövs för att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden eller i fritids- och friskvårdssektorn. Inom programmet ges såklart möjligheter att läsa kurser som förbereder för högskolestudier inom dessa områden.

Du får en bra grund att stå på

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper i pedagogik och dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter som förekommer inom de verksamheter programmet utbildar för. Det arbetsplatsförlagda lärandet ska bidra till att du utvecklar yrkeskunskaper och en yrkesidentitet. Denna tid ger dig också en inblick i kultur, gemenskap och villkor på just den plats där ditt lärande är förlagt.

Förutom att du lär dig kommunikation, pedagogik och ledarskap får du lära dig mer kring hälsa och levnadsvanor. Du får lära dig att möta, assistera och stödja barn och ungdomar i deras utveckling.

Du blir förberedd för högskolan

Den inriktning som vi har på Olympiaskolan är pedagogiskt arbete och denna ger dig kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Den förbereder dig för vidare studier på yrkeshögskola eller som barnskötare eller elevassistent i skola.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Olympiaskolan

Olympiaskolan

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Är du intresserad av att experimentera i olika ämnen, fördjupa dig i kultur och språk eller lära dig mer om samhällsuppbyggnad? Då är Olympiaskolan för dig. Olympiaskolan är den centralt belägna skolan i Helsingborg  där stolta traditioner och ständig teknisk...


Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Olympiaskolan

Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
olympiaskolan.helsingborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Olympiaskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill byta till Olympiaskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: