Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt- och socialt arbete

Olympiaskolan, i Helsingborg
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 174,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 174,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Har du ett brinnande intresse för människor? Vill du lära dig om arbetet kring barn, ungdomar och vuxna inom pedagogiska områden? Gillar du möten med människor med olika behov? Vill du bli den ledare som formar barn och unga till goda samhällsmedborgare? Då kommer du passa hos oss på barn- och fritidsprogrammet.

Barn- och fritidsprogrammet är det självklara förstavalet för dig som söker ett yrkesförberedande program. Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden eller i fritids- och friskvårdssektorn. Inom programmet har du möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier inom dessa områden.

Under dina studier kommer du att utveckla ditt personliga ledarskap och du kommer att få både teoretiska och praktiska kunskaper om hur du leder en grupp mot uppsatta mål. Här är ditt eget ledarskap i fokus!

Du får en bra grund att stå på

Utbildningen utvecklar dina kunskaper i pedagogik och dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter som finns inom de verksamheter programmet utbildar för. Ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) ska bidra till att du utvecklar yrkeskunskaper och en yrkesidentitet. Du får också inblick i kultur, gemenskap och villkor på arbetsplatsen under din APL.

Förutom att du lär dig kommunikation, pedagogik och ledarskap får du lära dig mer kring hälsa och levnadsvanor. Du får lära dig att möta, assistera och stödja barn och ungdomar i deras utveckling.

Du blir förberedd för vidare studier

Inriktningen pedagogiskt och socialt arbete ger dig kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Den förbereder dig för vidare studier på yrkeshögskola eller som barnskötare eller elevassistent i skola.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt- och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt- och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt- och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olympiaskolan
Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Olympiaskolan är det självklara förstavalet för dig som vill läsa vidare med goda resultat efter studentexamen. Hos oss får du upptäcka världen, prova sådant du aldrig gjort förut och bli utmanad – på riktigt. På Olympiaskolan fyller vi din unika...

Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Sponsrad