olympiaskolan-header

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Är du intresserad av att experimentera i olika ämnen, fördjupa dig i kultur och språk eller lära dig mer om samhällsuppbyggnad? Då är Olympiaskolan för dig.

Olympiaskolan är den centralt belägna skolan i Helsingborg  där stolta traditioner och ständig teknisk förändring går hand i hand. Du har nära till fotbollsarenan Olympia och multiarenan Arenan samt promenadavstånd till city. På Olympiaskolan erbjuds tre olika högskoleförberedande program – naturvetenskap (NA), samhällsvetenskap (SA) och humanistiska programmet (HU). Nytt för hösten 2019 är barn- och fritidsprogrammet (BF) med inriktningen pedagogiskt arbete. Du som har önskemål att plugga naturvetenskapsprogrammet, men saknar poäng från tidigare grundskoleämnen kan fortfarande göra det med hjälp av en preparandutbildning. Olympia är skolan för dig som alltid strävar efter mer och ställer höga krav på din utbildning!

Kompetenta och engagerade lärare

Lärarna på Olympiaskolan är väldigt kompetenta. Med sina djupa ämneskunskaper och brinnande engagemang vet de vad du behöver jobba på för att utveckla, och för att vara förberedd inför universitet och högskola. Undervisningen karaktäriseras av samspelet mellan dig, dina lärare och skolkamrater. Olympiaskolan uppmuntrar till konstruktiv dialog och diskussion på skolplatsen.

Engagerade studenter

Ditt välmående och ditt engagemang är väldigt viktiga för skolans utveckling. På Olympiaskolan kan du som student engagera dig i olika kommittéer som anordnas av elevrådet. Olympiaskolan är en plats för dig som vill göra nytta och påverka dina kamrater utanför studierna samt öka skolans inflytande.

Bridge to employment för dig som väljer NA 2019

Till hösten 2019 kommer Olympiaskolan att starta igång ett nytt projekt för dig som väljer NA. Detta är en unik chans som du inte vill missa. Som enda utvalda skola i Sverige är Olympiaskolan med i ett treårigt projekt som heter Bridge to Employment tillsammans med Johnson & Johnson och Lunds universitet - ett projekt som redan är igång i ett tiotal länder! Projektet ger dig chansen att utveckla färdigheter som är bra för ett framtida arbetsliv i en global miljö. Läs mer här

Olika samarbeten med skolor, organisationer, föreningar och företag

Skolan har flera externa samarbeten. Samarbeten med elever från andra europeiska skolor, med organisationer och myndigheter samt möjlighet att få god insyn i företag och föreningar. Syftet med dessa kontakter och utmaningar är bland annat att främja relationerna med andra. Du får även chansen att knyta värdefulla kontakter med diverse högskolor och universitet. Ta tillfället i akt och jobba mot din framtid!

Ladda ner skolans broschyr här!

Är du intresserad och vill veta mer om Olympiaskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Olympiaskolan

Olympiaskolan på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Olympiaskolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

252 47 HELSINGBORG

olympiaskolan.helsingborg.se

Anonnym
Bra ifall du är bra på att vara effektiv. Du måste tycka om stora skolor och ska du ha naturvetenskapliga programmet va redo för flera trappor.

För att beställa information från Olympiaskolan, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner