👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammet

Olympiaskolan, i Helsingborg
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammen

Introduktionsprogrammen finns till för dig som saknar behörighet till gymnasieskolans nationella program. Målet är att du ska bli behörig till ett nationellt program eller att dina studier ska leda till att du kan börja jobba.

På Olympiaskolan kan du välja mellan programinriktat val, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Hos oss på Olympiaskolan har du möjlighet att anpassa din gymnasietid på det sätt som passar dig bäst. När du väljer att gå på ett av våra introduktionsprogram kommer vi att hjälpa dig att klara av dina gymnasiestudier och anpassa studierna utifrån dina behov. Vi fokuserar på att stärka din motivation och ditt självförtroende genom att stötta dig och utveckla din studieteknik.

Tillsammans med din mentor kommer du att följa upp din individuella studieplan. Din studieplan är alltid anpassad efter dig och dina mål. Våra lärare, speciallärare och specialpedagoger finns här för att stötta dig. När du behöver extra hjälp så tveka inte på att be om den.

Tänk på det här när du söker

Om du riskerar att inte bli behörig till ett nationellt program är det viktigt att du har med minst ett introduktionsprogram när du gör ditt gymnasieval. Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare på din grundskola för att få hjälp att hitta rätt introduktionsprogram för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Olympiaskolan
Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Olympiaskolan är det självklara förstavalet för dig som vill läsa vidare med goda resultat efter studentexamen. Hos oss får du upptäcka världen, prova sådant du aldrig gjort förut och bli utmanad – på riktigt. På Olympiaskolan fyller vi din unika...

Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Sponsrad