Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Introduktionsprogrammet

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Hvitfeldtska gymnasiet

Introduktionsprogram på Hvitfeldtska

På Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg kan du läsa två olika Introduktionsprogram; Språkintroduktion fortsättning och Individuellt alternativ. Utbildningarna syftar till att ge elever som saknar behörighet till gymnasiet en utbildning som tar dem vidare från högstadiet. Här får du meriter för att kunna läsa vidare på högskoleförberedande- eller yrkesprogram på gymnasiet.

Språkintroduktion i svenska

Språkintroduktionen på Hvitfeldska heter Språkintroduktion fortsättning, och är för dig som kommer ett steg längre än nybörjarnivå. Du har till exempel redan läst språkintroduktion nybörjare eller några år i grundskolan. På Språkintroduktion fortsättning läser du svenska som andraspråk i kombination med grundskoleämnen så att du kan bli behörig till gymnasiet. Efter att du har gått Språkintroduktion fortsättning har du många möjligheter till fortsatta studier. Du kan antingen söka till nationella gymnasieutbildningar, yrkes- eller högskoleförberedande, eller fortsätta på ett annat introduktionsprogram. Då kan du välja till exempel programinriktat individuellt val eller yrkesintroduktion.

Som elev har du tillgång till engagerade lärare med lång erfarenhet samt ett väl fungerande elevvårdsteam med SYVar, kuratorer, skolsköterskor och skolläkare.

Individuellt Alternativ

För dig som redan kan svenska men har behov av en lägre studietakt är Individuellt alternativ utbildningen för dig. Här läser du gymnasiegemensamma ämnen och har dessutom möjlighet att välja karaktärsämnen utifrån någon av inriktningarna: Handel, IT-Media och Bild-Estet. Du får även gå på två veckors praktik varje läsår.

I en lugn och trygg miljö får du god tid på dig att inhämta de kunskaper du behöver. På Individuellt alternativ jobbar man i lugn studietakt i mindre grupper om max 16 elever. Tillgång finns till ämneslärare, specialpedagog och hemklassrum.

Repetera och komplettera dina kunskaper från grundskolan. Du kan också läsa in och få betyg på kurser ur de nationella gymnasieprogrammen och får i så fall med dig cirka 1000 poäng – motsvarande ungefär ett halvt nationellt program

Efter utbildningen på Hvitfeldtskas Individuellt alternativ är målet att du ska ha en planerad fortsättning. Du kan exempelvis få kontakt med Arbetsförmedlingens resurspersoner eller läsa vidare på en vuxenutbildning som folkhögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.