Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Hvitfeldtska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Hvitfeldtska

På Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg kan du läsa två olika Introduktionsprogram; Språkintroduktion fortsättning och Individuellt alternativ. Utbildningarna syftar till att ge elever som saknar behörighet till gymnasiet en utbildning som tar dem vidare från högstadiet. Här får du meriter för att kunna läsa vidare på högskoleförberedande- eller yrkesprogram på gymnasiet.

Språkintroduktion i svenska

Språkintroduktionen på Hvitfeldska heter Språkintroduktion fortsättning, och är för dig som kommer ett steg längre än nybörjarnivå. Du har till exempel redan läst språkintroduktion nybörjare eller några år i grundskolan. På Språkintroduktion fortsättning läser du svenska som andraspråk i kombination med grundskoleämnen så att du kan bli behörig till gymnasiet. Efter att du har gått Språkintroduktion fortsättning har du många möjligheter till fortsatta studier. Du kan antingen söka till nationella gymnasieutbildningar, yrkes- eller högskoleförberedande, eller fortsätta på ett annat introduktionsprogram. Då kan du välja till exempel programinriktat individuellt val eller yrkesintroduktion.

Som elev har du tillgång till engagerade lärare med lång erfarenhet samt ett väl fungerande elevvårdsteam med SYVar, kuratorer, skolsköterskor och skolläkare.

Individuellt Alternativ

För dig som redan kan svenska men har behov av en lägre studietakt är Individuellt alternativ utbildningen för dig. Här läser du gymnasiegemensamma ämnen och har dessutom möjlighet att välja karaktärsämnen utifrån någon av inriktningarna: Handel, IT-Media och Bild-Estet. Du får även gå på två veckors praktik varje läsår.

I en lugn och trygg miljö får du god tid på dig att inhämta de kunskaper du behöver. På Individuellt alternativ jobbar man i lugn studietakt i mindre grupper om max 16 elever. Tillgång finns till ämneslärare, specialpedagog och hemklassrum.

Repetera och komplettera dina kunskaper från grundskolan. Du kan också läsa in och få betyg på kurser ur de nationella gymnasieprogrammen och får i så fall med dig cirka 1000 poäng – motsvarande ungefär ett halvt nationellt program

Efter utbildningen på Hvitfeldtskas Individuellt alternativ är målet att du ska ha en planerad fortsättning. Du kan exempelvis få kontakt med Arbetsförmedlingens resurspersoner eller läsa vidare på en vuxenutbildning som folkhögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvitfeldtska gymnasiet
Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...

Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad