Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Olympiaskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: 106 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 226,6
    (Lägsta: 132,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

olympiaskolan-samhälle och beteende

Beteendevetenskap på Olympiaskolan

Är du intresserad av hur samhället är uppbyggt, vad som styr det och hur vi ska fortsätta att bygga ett hållbart samhälle i framtiden? Då kan det samhällsvetenskapliga programmet vara något för dig.

Du väljer samhällsvetenskapsprogrammet med en av de tre inriktningarna samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller medier, information och kommunikation.

Oavsett vilken inriktning du väljer är ett centralt område inom samhällsvetenskapen demokratifrågor, och hos oss kommer du att inte bara förstå den demokratiska processen, utan också få tillämpa den i praktiken. Historia är ett annat centralt ämne, då det historiska sammanhanget är viktigt för att förstå dagens samhälle men också framtida samhällsförändringar. Dessutom får du ett stort utbud av språk på alla nivåer, samt ett stort antal individuellt valbara kurser, antingen om du vill bredda dig eller fördjupa dig.

Här finns engagerade pedagoger, som är väl insatta i högskolans krav och som jobbar med en medveten strategi för att du ska förberedas inför fortsatta studier. Vi ser till att du får arbeta med olika frågeställningar och lära dig att diskutera och formulera olika lösningar. Du kommer att utveckla ditt kritiska förhållningssätt, vilket är viktigt när du ska söka, sovra och bearbeta de stora mängder av information som finns runt om oss alla idag. Du kommer också att få prova på att använda olika samhällsvetenskapliga teorier och metoder under din utbildning hos oss.

Vi tror mycket på att uppmuntra våra elever att åstadkomma något utöver det vanliga skolarbetet. Vi stöttar de elever som engagerar sig i olika projekt för att förverkliga idéer och drömmar.

Allt detta sammantaget gör att du utvecklar kompetenser och skaffar dig goda kunskaper som du har nytta och glädje av hela vägen genom dina studieår, på högskola eller universitet, och förstås genom hela livet. Du träffar också nya vänner med liknande intressen som dina. En studietid som bygger på möten, mångfald och medmänsklighet.

Ledarskap

Vill du bli ledare inom uniformsyrken, föreningsliv eller i ett företag? Eller varför inte bara bli bäst på att leda dig själv?

Oavsett vilken bransch du i framtiden arbetar inom kommer din ledarskapsförmåga att vara en nyttig egenskap att ha med dig. Kanske arbetar du upp dig till en chefsposition eller blir din första utmaning just ett arbete med ledarskap i fokus. Kanske du är ledare i en ideell organisation på fritiden. Nyttan av ledarskap finns i hela din framtid.

Här är ditt eget ledarskap i fokus. Under dina studier kommer du att utveckla ditt personliga ledarskap, och du kommer att få både teoretiska och praktiska kunskaper om hur du leder en grupp mot uppsatta mål. Denna profil är en av våra mer äventyrliga och delvis mer fysiskt krävande utbildningar. Du kommer att få utveckla dina ledarskapsförmågor inom och utanför skolan, och vi samarbetar med företag, förening och olika uniformsyrken som till exempel polisen, kustbevakningen och försvarsmakten. Detta för att ge dig insyn i och stärka dina egna ledarskapsförmågor. I Utbildningen ingår hela veckor ute i fält, föreläsningar, studiebesök och workshops det vill säga många olika övningar som kräver ett aktivt deltagande. Allt för att öva på både gruppdeltagarskap och ledarskap.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Olympiaskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Olympiaskolan

Olympiaskolan

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Är du intresserad av att experimentera i olika ämnen, fördjupa dig i kultur och språk eller lära dig mer om samhällsuppbyggnad? Då är Olympiaskolan för dig. Olympiaskolan är den centralt belägna skolan i Helsingborg  där stolta traditioner och ständig teknisk...


Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Olympiaskolan

Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
olympiaskolan.helsingborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: