Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Olympiaskolan, i Helsingborg
Kommande Öppet hus
27 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
22 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 213,8)
Kommande Öppet hus
27 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
22 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 213,8)

Om utbildningen

Det samhällsvetenskapliga programmet är det självklara förstavalet för dig som är intresserad av hur samhället är uppbyggt och fungerar.

Samhällsvetenskapliga programmet ger dig:

  • Förståelse för samhället i tid och rum
  • Bred allmänbildning
  • Goda kunskaper för universitet och högskolan
  • Fördjupade kunskaper i moderna språk

Vi erbjuder dig två profiler:

  1. Beteendevetenskap: Psykologi och media
  2. Beteendevetenskap: Kriminologi och ledarskap

Beteendevetenskap: Psykologi och media

Journalistik och psykologi är profilen för dig som vill ha ett framtida yrke där människan står i centrum. Kommunikation är viktigt för att du ska lyckas, både i privatlivet och i yrkeslivet. På utbildningen får du utveckla din förmåga att samarbeta och kommunicera. Vår kontakt med universitet och organisationer ger goda möjligheter för din framtid. När du har språket i din hand så känner du dig trygg att framföra dina åsikter och värderingar i en föränderlig värld.

På profilen Journalistik och psykologi kopplar du samhällsutvecklingen till det mänskliga samspelet och studerar människans beteende med hjälp av sociologin och psykologin. Din journalistiska förmåga utvecklar du genom att producera poddar och skriva artiklar och krönikor i skolans tidning Olympianen. 

Beteendevetenskap: Kriminologi och ledarskap

Denna profil är en av våra mer äventyrliga på programmet. Under dina tre år kommer du studera kriminologiska teorier och utveckla dina ledarskapsförmågor. Vi samarbetar bland annat med Polisen, Försvarsmakten, rätts- och domstolsväsendet. I utbildningen ingår föreläsningar, studiebesök, workshops och fältverksamhet. 

Under studietiden utvecklar du kompetenser kring lag och rätt och personligt ledarskap. Du kommer att få kunskaper om brottorsaker, rättspsykologi och polisens brottsbekämpning. Du kommer även att få teoretiska och praktiska kunskaper om hur du leder en grupp mot uppsatta mål.

Nyttan av ledarskap finns i hela din framtid och ger goda förutsättningar för fortsatta studier och arbete. Framtida yrken att studera mot kan vara; advokat, åklagare, kriminalvårdare, polis, kriminolog, Human Resources och officer.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olympiaskolan
Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Olympiaskolan är det självklara förstavalet för dig som vill läsa vidare med goda resultat efter studentexamen. Hos oss får du upptäcka världen, prova sådant du aldrig gjort förut och bli utmanad – på riktigt. På Olympiaskolan fyller vi din unika...

Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
m
23 maj 2023
Typ helt okej

Har inga stora problem. De flesta lärare är bra, materialet är inte jätte svårt och eleverna är rätt störiga ibland men annars är det okej.

Sponsrad