Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Praktiska gymnasiet Malmö City
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 40 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 107,5
    (medelvärde: 170,8) * statistik från 2019/20
Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet – För dig som vill jobba med människor

Vill du ha ett jobb där du får arbeta med människor? Gillar du att undervisa och har ett intresse för lärande? Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska gymnasiet Malmö City ger dig kunskaperna för att efter studenten kunna arbeta med barn, ungdomar, funktionshindrade eller äldre, i såväl hemmet som i skolan. Ledarskap är en viktig del av läroplanen på Barn- och fritidsprogrammet och här får du träna på att möta och leda grupper på exempelvis fritidsgårdar, skolor eller föreningar.

Inriktning Pedagogiskt arbete

Är du intresserad av hur människor utvecklas och lär sig? På inriktningen Pedagogiskt arbete får du möjlighet att arbeta med barn och ungdomar och lära dig om hur människan fungerar. Pedagogik är den centrala delen av inriktningen och pedagogik är konsten att uppfostra och lära ut. Sociologi och psykologi är två andra ämnen du får läsa och de tar bland annat upp grunderna och utvecklingen för människors sociala liv samt vetenskapen kring människans tankeliv.

Exempel på framtida yrken: Barnskötare, personlig assistent, stöd för funktionshindrade.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program som ger en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Malmö City

Praktiska Gymnasiet Malmö City ger framtidens möjligheter!

Vill du gå en gymnasieutbildning som ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det är på en arbetsplats du lär dig många moment bäst. För att det ska fungera...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Malmö City och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Malmö City

Praktiska gymnasiet Malmö City

Industrigatan 13
212 14 Malmö

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Praktiska gymnasiet Malmö City, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information