Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 176,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 176,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Pedagogiskt arbete Vansbro utbildningscenter

Barn och fritidsprogrammet (BF) Inriktning Pedagogiskt & socialt arbete

För dig som….

… tycker om att arbeta med barn, ungdomar och vuxna.

Om programmet

I utbildningen ingår minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Du får då prova på olika yrken som din utbildning kan leda till. Detta sker i nära samarbete med näringslivet och ger dig värdefull erfarenhet och kontakter till ditt kommande yrkesliv. På progammet läser du in grundläggande behörighet för vidare studier på högskola, t.ex. förskollärarutbiIdning, men du kan även gå direkt ut i jobb.

Inriktning pedagogiskt och socialt arbete

Du lär dig hur vi människor utvecklas genom livet och lär oss olika saker. Ute i arbetslivet planerar och leder du aktiviteter framför allt för barn inom både pedagogiska och sociala verksamheter.

Här ingår även att vara ett stöd för människor med funktionsnedsättningar. För att möta detta får du under utbildningen utveckla dina ledaregenskaper, samt få verktyg för hur du kan uppmuntra andras skapande förmåga. Vi jobbar även mycket med friluftsliv och
uteaktiviteter.

Efter gymnasiet

Barnskötare, personlig assistent, elevassistent, stöd och service inom funktionsnedsättningsområdet. Naturguide och butiksbiträde inom sportbranschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Vansbro

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Vansbro Utbildningscenter
Parkgatan 8
780 50 Vansbro

På Vansbro gymnasium har vi en stimulerade lärmiljö där eleven sätts i centrum

Det lilla formatet med korta avstånd mellan oss som arbetar gör det möjligt att skapa individuella lösningar för elever. Skolan ligger i fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Vansbro. Skolan är känd för sin varma, öppna och positiva atmosfär, där...

Läs mer om Vansbro Utbildningscenter och visa alla program.

Sponsrad