Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 110 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 169,6) * statistik från 2022
(Läs mer) Event
2023-04-22
Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Om utbildningen

Sågbäcksgymnasiet - Barn och fritid med inriktning pedagogiskt och socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet är gymnasieprogrammet för dig som vill ha ett yrke där samarbete med barn, unga och vuxna är den viktigaste uppgiften. I utbildningen lär du dig att hjälpa och leda människor som är i behov av social och pedagogisk omsorg.

Innehåll

Barn- och fritidsprogrammet innehåller bland annat kurser i hälsa, kommunikation och pedagogik. Vi blandar teori med praktik. Du kan även läsa in behörighet för att läsa vidare på högskola.

Inriktningar

På SGY finns två inriktningar på programmet:

Fritid och hälsa - yrkesutgång personlig träning
Pedagogiskt och socialt arbete - yrkesutgång barnskötare eller stödassistent


Den här inriktningen passar dig som gillar att arbeta med barn, ungdomar och vuxna och stötta dem i sin utveckling. Du kommer att få träna din samarbetsförmåga och sociala kompetens. Utbildningen leder till att du ska kunna stödja och leda barn, ungdomar eller vuxna. Efter din examen från Barn- och fritidsprogrammet kan du gå direkt ut i arbetslivet eller fortsätta studera på högskolan.

Under din APL (arbetsplatsförlagda lärande) får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och skapa dig en yrkesidentitet. Alla våra elever på Barn- och fritidsprogrammet blir lärlingar från årskurs 3. Det innebär att halva tiden av din utbildning under årskurs 3 sker ute på företag.

Efter din utbildning

Beroende på vilken yrkesutgång du valt kan du efter avslutad utbildning söka arbete på till exempel förskolor, fritidshem eller inom LSS. Du kan också välja att studera vidare på högskola för att bli till exempel fritidspedagog, fritidsledare, förskollärare, socialpedagog, polis eller idrottslärare.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärlingsutbildning

Alla elever på Barn- och fritidsprogrammet blir lärlingar från årskurs 3. Det innebär att halva tiden av din utbildning i åk3 sker ute på företag.

Fortsatta studier

Efter din examen från Barn- och fritidsprogrammet kan du gå direkt ut i arbetslivet eller fortsätta studera på högskolan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon samt restaurang. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv. Det är...


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Semlan

Skolan har en härlig vibe och en bra känsla mellan elever och personal. Skolans café är samlingsplatsen för eleverna. Dagmar och Katarina på barn&fritidsprogrammet är de bästa lärarna på skolan!!

..

Bra gemensamhet och vänliga ansikten. Bra engagemang av lärarna

Patricia

Att man får jobba med barn efter att man gått ut gymnasiet, bra lärare och utbildningen är bra allmänt.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information