Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Praktiska gymnasiet Södertälje
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 50 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 169,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-18
Pedagogiskt arbete

Om utbildningen

Barn och Fritid: Pedagogiskt och socialt arbete

Barn och fritidsprogrammet passar dig som vill arbeta med barn och vill följa deras utveckling. Har du förmågan att samarbeta bra med andra, gillar att ta ansvar och vill ha goda arbetsmöjligheter är detta ett program för dig. 

Kurserna du läser i skolan är kopplade till det du behöver kunna inför praktiken, exempelvis “pedagogiskt ledarskap” där du får testa på att hålla i aktiviteter och verksamheter. Du lär dig om kroppsspråk, vilka signaler du sänder ut och hur man är en bra ledare. När du arbetar med barn blir du ofta en förebild, någon som barnen ser upp till. Att arbeta som pedagog är ett stort uppdrag där du ständigt har läroplanen i ryggen.

Vi varvar praktik med teori genom hela skolgången för att du ska få det bästa två världar. När du tagit studenten kan du bland annat arbeta som elevassistent, barnskötare eller personlig assistent.

Kort om Pedagogiskt och socialt arbete

  • Du får kunskap om utvecklingsteorier och steg i barns uppväxt, barns mentala utveckling och yttre påverkan.
  • Teoretiska kunskaper om barnkonventionen och mänskliga rättigheter, arbetsmiljö, lagar och förordningar.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Väldigt goda jobbchanser, du blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Södertälje

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Södertälje

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Södertälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Södertälje

Klastorpsslingan 5
152 42 Södertälje

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Praktiska gymnasiet Södertälje, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information