Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Rönninge Gymnasium
Programinformation
Salem
Antal elever: cirka 40 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 172,9) * statistik från 2022
Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Om utbildningen

Barn - och fritidsprogrammet - inriktning pedagogiskt och socialt arbete

Yrkesutgång: barnskötare och elevassistent
Möjlighet till grundläggande behörighet för högskola/universitet

Den här utbildningen är för dig som är intresserad av beteendevetenskap i teori och praktik. Inom ramen för utbildningen får du möjlighet till grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på universitet eller högskola. Efter studenten kan du också arbeta som barnskötare eller elevassistent.

Lär dig hur människor fungerar

Pedagogik är programmets huvudämne. Det är ett tvär- och beteendevetenskapligt ämne där bland annat psykologi och sociologi ingår. Du får lära dig om vad som påverkar människors utveckling, lärande och livsvillkor. Genom utbildningen utvecklas du även själv, både som person och som ledare.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du kommer att genomföra 18 veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL) under dina tre år hos oss, inom förskola eller skola/fritidshem och får på så sätt en god balans mellan praktik och teori. Vi har ett väl fungerande samarbete med kommunen och alla är garanterade apl-platser med kompetenta handledare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Rönninge Gymnasium

Varierande och stimulerande utbildning 

På Rönninge gymnasium läser eleverna ämnena i block, vilket innebär att lektionerna är längre. Upplägget gör undervisningen både mer stimulerande och varierande och eleverna får färre ämnen per dag att fokusera på.  Skolan har stabila stödfunktioner inom administration, elevhälsa och...


Läs mer om Rönninge Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rönninge Gymnasium

Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

 Visa telefonnummer
www.ronningegymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Rönninge Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information