Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: cirka 20 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 193,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Läs Pedagogiskt arbete på Carl Wahren Gymnasium

Läs Pedagogiskt och socialt arbete på Carl Wahren Gymnasium

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt arbete ger dig kunskaper om barns och ungas utveckling, behov, lärande och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter.

Exempel på yrken du kan bli efter inriktningen:

  • Barnskötare
  • Elevassistent

Om utbildningen på Barn- och fritidsprogrammet

Att arbeta med barn - kan det finnas något jobb som är viktigare? På Carl Wahren får du en grundläggande utbildning inom området Barn och Fritid som dessutom även ger möjlighet till fortsatta studier.

Här lär du dig ett yrke genom yrkesutbildning genom att läsa en gymnasieutbildning som är förlagd till en praktikplats. Tre till fem dagar per vecka är du på en praktikplats och du jobbar på samma ställe under en längre period. När du är på praktikplatsen följer du företagets regler och tider. Två gånger per vecka har du studier i karaktärs- och gymnasiegemensamma ämnen i skolans lokaler.

På praktikplatsen får du en handledare som ger ledning i det dagliga arbetet och i karaktärsämnena. Som elev följer du en individuell studieplan och på skolan får du en mentor som träffar dig och handledaren på din praktikplats regelbundet. Dina praktiska arbetsuppgifter är av lika stor vikt som dina teoretiska studier. Efter din utbildning kan du söka arbete inom barnomsorgen.

Exempel på samarbetspartners:

Grisslehamns förskola
Snödroppen, förskola
Gottsta skola 
Skebo skola och förskola 
Solbacka förskola 

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Carl Wahren Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Carl Wahren Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: