Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 197,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 197,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

För dig som vill jobba med människor!

Vill du ha ett socialt yrke där du arbetar med många olika människor? Barn- och fritidsprogrammet leder till yrken där människan står i centrum - människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.  

Barn- och fritidsprogrammet infärgning Pedagogik

Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen "pedagogiskt och socialt arbete" ger dig kunskaper och verktyg att möta, assistera och stödja barn, ungdomar eller vuxna i deras utveckling och lärande i olika pedagogiska miljöer. Du läser om människors utveckling och lärande, om sociala relationer, kommunikation och psykologi. Du får också lära dig att själv bidra till andra människors livskvalitet och välmående

Elever på Barn- och fritidsprogrammet gör praktik i sin utbildning och har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) vid valfri arbetsplats inom relevant område.

Både yrkesexamen och högskolebehörighet

Efter examen får du yrkesexamen och är kvalificerad att arbeta direkt som t.ex. barnskötare, elevassistent eller personlig assistent. Programmet ger också möjlighet att studera in högskolebehörighet. Då kan du efter studenten studera vidare till fritidspedagog, lärare, polis och mycket mer.

Privat visning eller skugga en elev!
Skolan erbjuder alltid privat visning av våra lokaler. Elever är också varmt välkomna att besöka oss och "skugga en elev" för en dag. Kom och hälsa på oss och se om programmet och skolan är något för dig, välkommen! 

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Johan Movingers Gymnasium
Kruthusbacken 38
169 52 Solna

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium är Stockholms enda kristna gymnasium, öppet för alla som vill ha en vänlig och varm skola med hög kvalitet på utbildningen! Du hittar oss i Råsunda, Solna, på Kruthusbacken 38. Skolans nya, fräscha lokaler ligger mitt emellan...

Läs mer om Johan Movingers Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad