Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Stödassistent

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 176,3)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 176,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Stödassistent

Läs Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Pedagogiskt och socialt arbete - Barnskötare och Elevassistent

Det är här du ska gå om du på ett eller annat sätt vill jobba med människor. På Barn- och fritidsprogrammet utbildar du dig till att bli personlig assistent, att arbeta med stöd i boende, daglig verksamhet och skola, barnskötare eller elevassistent.

Våra inriktningar

På Barn och fritidsprogrammet har vi en inriktning, Pedagogiskt och socialt arbete och tre yrkesutgångar, barnskötare och elevassistent och stödassistent. Du väljer yrkesutgång inför årskurs två.

Stödassistent

Vill du arbeta med människor i alla åldrar och få kunskap om de behov som personer med funktionsnedsättningar kan ha? Då passar inriktningen Stödassistent dig.
Stödassistenter fungerar som stöd för att klara det dagliga livet för personer som har ett funktionshinder. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper och erfarenheter för att arbeta med människor i behov av stöd och assistans i hem, skola, fritid och arbetsliv.

Din utbildning 

Lärande kan ske på många sätt och på olika platser. Sexton veckor av din utbildning kommer du att ha din utbildning på en arbetsplats, det vill säga arbetsförlagt lärande (apl).  Du följer en handledare och gör arbetsuppgifter under handledning. Under tiden som du har din utbildning på arbetsplatsen har du bra möjligheter att skapa kontakter med framtida arbetsgivare.

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag. Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill. Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Stödassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Stödassistent

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Stödassistent så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad