Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete

Programmet med människan i centrum

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som är intresserad av ledarskap, pedagogik och som vill arbeta med människor. Du lär dig att leda, möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling. Utbildningen passar dig som vill arbeta inom pedagogiska och sociala yrken eller inom fritids- och friskvårdssektorn. Du kan bli anställningsbar direkt efter gymnasiet inom vissa yrken.

Utöver en yrkesexamen kan barn- och fritidsprogrammet ge dig grundläggande högskolebehörighet genom valen svenska 3 och engelska 6 som individuellt val.

Alla elever på barn- och fritidsprogrammet ska göra 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under sina tre studieår. Detta ger dig en yrkeskunskap och yrkesidentitet samt skapar kontakter för ditt framtida yrkesliv.

Utbildningen ställer särskilda krav på dig som söker, bland annat att du inte har belastningar i brottsregistret.

Till årskurs 2 väljer du någon av programmets två inriktningar; Fritid och hälsa eller Pedagogiskt och socialt arbete.

Inriktning Pedagogiskt och socialt arbete

Inriktningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om människors utveckling, lärande och om pedagogiska verksamheter. Du får lära dig vad arbetet med barn i förskola, förskoleklass, fritidshem och skola innebär. Du får också kunskap om arbete i daglig verksamhet och boende för barn med funktionsnedsättning. Utbildningen innehåller teori men också besök och ledaruppdrag vid olika evenemang

Efter utbildningen

Efter din utbildning på inriktning pedagogisk och socialt arbete är du behörig att arbeta som barnskötare, elevassistent, lärarassistent och pedagogisk assistent. Omsorgsassistent och personlig assistent blir du oavsett inriktning. Utöver yrkesexamen kan barn- och fritidsprogrammet ge dig grundläggande högskolebehörighet. Exempel på möjliga vägar inom yrkeslivet är polis, socionom, fysioterapeut, arbetsterapeut, behandlingsassistent, förskollärare, fritidsledare, lärare med inriktning fritidshem/ grund-/ gymnasieskola och omsorgspedagog m.m.

Besök våra program på JENNY

Du som går i årskurs 9 är välkommen att boka in ett besök på ett eller flera program. Lämna en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och Socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Gallerian, den stora och vackra entréhallen, är det första som möter dig när du kommer till Jenny Nyströmskolan. Här kan man koppla av mellan lektioner, umgås med kompisar men också hålla koll på mycket av det som händer och sker...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Sponsrad