Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Barnskötare och Elevassistent

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 176,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 176,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Läs Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Pedagogiskt och socialt arbete - Barnskötare och Elevassistent

Det är här du ska gå om du på ett eller annat sätt vill jobba med människor. På Barn- och fritidsprogrammet utbildar du dig till att bli personlig assistent, att arbeta med stöd i boende, daglig verksamhet och skola, barnskötare eller elevassistent.

Våra inriktningar

På Barn och fritidsprogrammet har vi en inriktning, Pedagogiskt och socialt arbete och tre yrkesutgångar, barnskötare och elevassistent och stödassistent. Du väljer yrkesutgång inför årskurs två.

Barnskötare och Elevassistent

Detta är inriktningen för dig som vill arbeta med barn och unga. På det pedagogiska spåret utbildar du dig till barnskötare eller elevassistent. Utbildningen fokuserar på ungas utveckling och lärande. Du har efter avslutad utbildning möjlighet att arbeta som barnskötare eller elevassistent eller vidareutbilda dig till förskollärare, fritidspedagog eller lärare.
Inriktningen Barnskötare och elevassistent ger dig praktiska och teoretiska kunskaper om arbetet på förskola, skola och fritidshem. Här får du lär dig att planera och genomföra aktiviteter inom dessa områden.

Din utbildning 

Lärande kan ske på många sätt och på olika platser. Sexton veckor av din utbildning kommer du att ha din utbildning på en arbetsplats, det vill säga arbetsförlagt lärande (apl).  Du följer en handledare och gör arbetsuppgifter under handledning. Under tiden som du har din utbildning på arbetsplatsen har du bra möjligheter att skapa kontakter med framtida arbetsgivare.

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag. Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill. Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Barnskötare och Elevassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Barnskötare och Elevassistent

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete - Barnskötare och Elevassistent så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Malin
14 maj 2021

Är jättenöjd med att jag valde att gå på denna skola. Det händer alltid saker och lärarna är grymma. Har aldrig varit med om att ha så bra lärare som jag har haft här.

Burgårdens gymnasium
17 maj 2023
Tack så mycket för din positiva recension! Vi är glada att höra att du är jättenöjd med...
Visa hela
5/5
Shirin
13 maj 2021

Under alla mina tre år jag har gått på Burgården, så har jag inte ångrat mig en enda sekund. Burgårdens gymmasium är en mycket fin skola med många stöttande pedagoger som hjälpe...

Burgårdens gymnasium
17 maj 2023
Tack för den grymma recensionen! Vi är så glada att du inte har ångrat en enda sekund p...
Visa hela
5/5
Zahrah Elmi
12 maj 2021
.

Jag trivdes i min klass och skolan. Skolväderna har pushat mig och hjälpt mig jättebra.

Burgårdens gymnasium
17 maj 2023
Tack för denna! Vi är så glada att höra att du trivdes som en fisk i vattnet på Burgår...
Visa hela
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad