Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Åre, Östersund
Naturvetenskapsprogrammet

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Naturvetenskapsprogrammet!

Utbildningsinfo

Läs naturvetenskap på Jämtlands gymnasium

Naturvetenskapsprogrammet på Jämtlands gymnasium

Naturvetenskapsprogrammet är känt för att vara ett brett program som ger dig goda förutsättningar. Programmet på Jämtlands gymnasium är sannerligen inget undantag, här bygger du under tre år upp en god grund för fortsatta studier på högskola eller universitet. Här är studietakten hög och för dig som gillar utmaningar och är ute efter att lära dig mycket är Naturvetenskapsprogrammet rätt val!

Biologi, fysik, kemi och matematik utgör grundstommarna på naturvetenskapsprogrammet. För att fördjupa dina kunskaper inom de olika ämnena kommer du att laborera, undersöka och vid vissa tillfällen jobba ämnesöverskridande med olika problem och uppgifter. Teori varvas med praktik och du lär dig att göra skarpa iakttagelser och dra slutsatser.

Inriktning Naturvetenskap

Huvudfokus på naturvetenskapsprogrammet ligger på biologi, fysik, kemi och matematik och på inriktningen naturvetenskap får du sjunka ännu djupare ner i dessa ämnen. Du läser om humanfysiologi, genteknik, biokemi, mekanik, molekylärbiologi, elektromagnetism och universums utveckling och struktur.

Profil Naturvetenskap internationell

Den internationella profilen på naturvetenskapsprogrammet innefattar samma kurser som ordinarie program med den skillnaden att en stor del av kurslitteraturen är på engelska. Undervisningen genomsyras av ett internationellt perspektiv och under ditt sista år på Jämtlands gymnasium har du chansen att delta i ett utbyte med en engelsk skola.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information