Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Kultur

Jämtlands Gymnasium, i Östersund
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Humanistiska programmet på Jämtlands gymnasium - Världen väntar på dig!

Världen väntar på dig, och språk och kultur är nyckeln till det mesta. Humanistiska programmet är för dig som gillar att fördjupa dig i fler språk än svenska, eller i historia och kultur – det som gör oss människor till det vi är.

Om du tycker om att möta nya människor och kulturer så är humanistiska programmet något för dig. Här får du en bred högskoleförberedande utbildning och du kan plugga vidare till exempelvis jurist, psykolog, journalist, polis, lärare, översättare, tolk, kulturvetare och socionom.
Det centrala i utbildningen är språk, svenska, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi – ämnen för dig som är intresserad av hur människor tänker, känner, agerar, skapar och kommunicerar. Under det första året på programmet läser alla tillsammans vilket betyder att du väljer inriktning först till årskurs två.

Humanistiska programmet på Jämtlands Gymnasium är den lilla skolan i hjärtat och centrum av den stora. Vi har ofta gemensamma aktiviteter för alla elever inom programmet. Studiebesök, teater, konserter och utbyten med andra länder är självklara inslag i utbildningen.
Språk och kultur ger dig de redskap du behöver i en alltmer globaliserade värld. Din förståelse för andra människor och kulturer ökar. Du blir en person som lätt tar kontakt med andra människor och vågar stå för dina tankar. Du blir en humanist!

Inriktning Kultur

Inriktningen för kulturnörden! Grotta ner dig i litteratur, film, filosofi och psykologi på inriktningen Kultur. På Jämtlands gymnasiun lär du dig om de konstnärliga strömningarna genom tiderna genom att studera kultur- och idéhistoria, du får också använda din tid till att fundera på ett djupare plan över begreppet kultur och vad det egentligen innefattar och står för.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Kultur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad