Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 270,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 270,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

HU på Falufri

På humanistiska programmet hos oss får du större insikt i det du själv tänker genom att lära dig om hur andra har tänkt, både förr och nu. Vi undersöker vad författare, filosofer och konstnärer anser om brännande samhällsfrågor, från Antiken till idag. Du lär dig olika metoder och perspektiv för att analysera, reflektera och uttrycka dina nya kunskaper.

Länge har vi som enda skola i närområdet kunnat erbjuda Humanistiska programmets kulturinriktning. Nu har vi även språkinriktning på programmet. Kurser gemensamma för båda inriktningarna är Filosofi, Människans språk och Historia 2b – kultur.

Språk

Språkinriktningen ger dig möjligheten att lära dig grunderna i flera olika moderna språk och latin. Genom studier i latin får du såväl den kulturella som språkliga grunden till vår nutida värld. Kurser specifika för språkinriktningen är Latin och ytterligare 300 poäng språk, utöver de 200 poäng som alla på programmet läser.

Fördjupningskurser

I årskurs 3 läser alla fördjupningskursen Människans uttryck. Här får du fördjupa dig inom filosofi och samtida kulturuttryck bland annat genom fältstudier. Många humanister väljer också att läsa kursen Film- och tv-kunskap där vi analyserar såväl klassiska verk som smalare konstfilmer. Hos oss kan du också läsa fler kurser i matematik och naturkunskap för att öppna upp för fler studievägar efter gymnasiet.

Vad händer sen?

Efter gymnasiet fortsätter många att utbilda sig inom exempelvis litteratur, historia eller filosofi. Andra använder den humanistiska utbildningen som grund för vidare studier inom helt andra fält – även barnmorskor och jurister har stor nytta av en humanistisk grund att stå på.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Falun

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Falu Frigymnasium
Nybrogatan 20
791 72 Falun

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium är en personalägd skola med omtalad atmosfär. Här på Falufri möter du globala frågor i såväl klassrummet som på plats ute i världen. Som elev på skolan utmanas du på just din nivå, med stort stöd från lärare...

Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Sponsrad