Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Humanistiska programmet, Språk

Du som väljer CyberGymnasiets Humanistiska program kan läsa franska, italienska, japanska, koreanska, spanska eller tyska. Det stora utbudet är unikt i Stockholm och skapar förutsättningar för dig att förstå kulturer över hela världen.

Programmet fokuserar på de humanistiska ämnena och om du väljer till matematik får du en ännu bredare behörighet. Som elev kommer du att få en fördjupad kunskap om hur civilisationer och kulturer har vuxit fram och hur de knyts samman över tid och rum. Efter studenten är du förberedd och behörig att studera de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnena på universitet och högskolor i Sverige och i världen.

  • Åk på studieresa utomlands.
  • Stort språkutbud med japanska, koreanska, italienska, franska, spanska, och tyska.
  • Mängder av spännande kulturmöten och studiebesök. 

Inriktning Språk

Är du intresserad av språk? Tycker du om att uttrycka dig i tal och skrift? Skulle du vilja ha möjlighet att lära dig spännande språk som koreanska, japanska, italienska, ryska och arabiska som moderna språk, eller kanske fördjupa dina kunskaper i spanska, franska eller tyska?

Vår profil Språk vänder sig till dig som vill lära dig mer om sambandet mellan språk, kultur och samhälle. Du kommer att få utveckla din språkliga säkerhet och kreativitet. Vi erbjuder ett stort och unikt utbud av språk och dessutom läser alla som väljer profilen även latin. Språkstudierna, inte minst i latin, ger dig ett ökat ordförråd samt större förståelse för kulturer och deras ursprung – vilket är kunskap som skapar en stabil grund inför framtida studier. I kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering fördjupar du dig i europeisk kultur och kursen avslutas med en studieresa till Rom.

Utbildningen passar dig som är intresserad av och vill ha fördjupade kunskaper om språk. Du kommer att bli väl förberedd och behörig att studera de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnena på universitet och högskolor i Sverige och i världen. Om du väljer att läsa mer matematik får du ännu bredare behörighet. Profilen passar dig som vill studera vidare till eller jobba som guide, journalist, lärare, redaktör, språkvetare, tolk eller översättare.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
1/5
Utbränd elev
04 feb 2019
Sök till ett annat gymnasium!

Det ända jag kan säga om Cyber är att jag vet nu vad jag behöver mer stöd i undervisningen. Om du är en person med nån form av diagnos som Adhd eller dyslexi så kolla på andr...

Rektor Annika
06 feb 2019
Hej! Så tråkigt att du inte upplever att du fått det stöd du önskat. Det är viktigt at...
Visa hela
2/5
Hummaren
22 mar 2016
Bra på papper

Cybergymnasiet är bra på papper men i verkligheten allt annat från perfekt. De ger upp falska löften om asiatisk fördjupning men tar sedan bort den utan att berätta för elevern...

Svar från skolan
04 apr 2016
Jag ser att du är missnöjd med CyberGymnasiet. Under våra fördjupningskurser kan man vä...
Visa hela
Cybergymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...

Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad