Humanistiska programmet

Humanistiska programmet

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 235,0
(medelvärde: 270,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 235,0
(medelvärde: 270,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Humanistiskaprogrammet

På HU får du en bred, studieförberedande utbildning som öppnar många dörrar. Med djupa kunskaper i fler språk än engelska får du ett försprång ut i världen och goda förutsättningar för såväl jobb som vidare studier både i Sverige och utomlands. Du väljer mellan japansk och europeisk profil.

Människan i centrum

Humanistiska ämnen undersöker människan och hennes historia, tankar, känslor, agerande och kommunikation. Därför läser du till exempel filosofi, historia med kulturinriktning, skrivande samt en specialiseringskurs med europeiskt fokus. Du lär dig därigenom att reflektera och förstå dig själv och din omvärld på djupet. Människans tankar formar världen. Det du tänker är viktigt.

En fot ut i världen

Besök av föreläsare och olika organisationer ger dig en inblick i olika verksamheter med koppling till utbildningen. Möten med utländska studenter och kulturella upplevelser (t ex teaterföreställningar och museibesök) ger dig nya perspektiv på omvärlden.

Studieresa Japan

Japan är en av världens absolut största ekonomier. Det skapar stora möjligheter för dig som kan språket och har förståelse för kulturen. Du som går den japanska profilen och som har godkända studieresultat besöker Japan i två veckor. Halva tiden bor du i värdfamilj och går på gymnasiet med ditt värdsyskon. Du gör också en mängd olika studiebesök i Tokyo, bl a på universitet, företag och muséer.

Studieresa Europa

Vare sig vi talar om historia eller nutid är Europas betydelse för Sverige odiskutabel. Hur kommer morgondagen att se ut? Vi vill ge våra elever på den europeiska profilen fördjupade kunskaper. Du som valt den europeiska profilen och som har godkända studieresultat besöker EU:s huvudstad Bryssel eller annan intressant storstad. Spännande studiebesök väntar!

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
E.
16 aug 2023
Fantastiskt program med japansk profil!

Jag gick på humanistiska programmet under åren 2016-2019 och hade inte kunnat göra ett bättre val. Kan fortfarande tänka tillbaka på denna tid och sakna det! Läste japanska i tr...

Visa hela
5/5
シナモンパン
12 feb 2017
Bra program

Det är ett väldigt bra program för dig som gillar språk. Du får läsa två språk som du väljer själv utifrån de som skolan erbjuder, utöver det så läser du självklart svenska och ...

Visa hela
Sponsrad