Visa gymnasium.se som: Mobil

Humanistiska programmet, Språk

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Humanistiska programmet
 • Antagningspoäng: 220
  (medelvärde: 276,2) * statistik från 2017

Humanistiska programmet, Språk

Välj inriktning språk med humanistiska programmet på Schillerska gymnasiet

Humanistiska programmet med inriktning Språk

Är du intresserad av kultur, språk, historia, litteratur och filosofi? Då är humanistiska programmet något för dig.

Samhället nu och då

På Schillerska har vi alla förutsättningar att ge dig en gedigen och bra gymnasietid. På humanistiska programmet får du kunskaper om människan och samhället, nationellt och internationellt. Du lär dig att förstå samhället,både ur ett samtida och ett historiskt perspektiv. Du lär dig att utveckla din förmåga att argumentera i tal och skrift, dra slutsatser och motivera ställningstaganden.

Inom de individuella valen kan du välja att inrikta dig mot till exempel internationella relationer, idrott och hälsa 2 eller bild och form. Du kan också läsa ytterligare ett språk. På Schillerska väljer du mellan inriktning språk eller kultur.

Inriktning språk

På Schillerska har vi etablerade utbyten med både Tyskland och Frankrike. Tack vare generösa stipendier blir kostnaden begränsad för dig.

Det växande utbytet mellan länder och kulturer ökar behovet av språkkunskaper. På Schillerska kan du läsa:

 • franska
 • italienska
 • spanska
 • tyska
 • japanska
 • kinesiska
 • arabiska
 • andra moderna språk 

På humanistiska programmets språkinriktning utvecklar du dina kunskaper om språk i Europa och i hela världen. Vi undersöker sambandet mellan språk, kultur och samhälle och riktar våra blickar mot omvärlden. Språkinriktningen är högskoleförberedande och gör dig väl förberedd för vidare studier inom exempelvis språk, kommunikation eller journalistik.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Som boende i samma kommun som Schillerska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 1,5

Baseras på 2 recensioner.

missnöjd humanist
(2)
+ bra mat, vacker byggnad, majoriteten av lärarna är väldigt bra. - trång matsal, rörig administration och SYV/studiehandledare/schemaläggare etc är ofta borta/går inte att komma i kontakt med. Har man frågor om sitt schema, individuella val, kurser mm så är det i princip omöjligt att få svar på sina frågor. De har gett ut en felaktig poängpl...
Visa hela
zoootooopiaaa0978
(1)
Jag går i 1an på schillerska Humanistiska språk , måste säga det var det sämsta beslutet jag har tagit att gå på den skolan. För det första visst vissa långt från alla är lärarna trevliga och sköna ,men är väldigt dåliga när det kommer till lärandet och ingen struktur på lektionerna alls och mycket frånvarande. De flesta som går på en skolan ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Humanistiska programmet, Språk, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,5)
Baseras på 2 recensioner.