Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Schillerska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 303,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 303,7)
Få mer information om programmet 👍

Humanistiska programmet, Språk

Humanistiska programmet med inriktning Språk

Är du intresserad av kultur, språk, historia, litteratur och filosofi? Då är humanistiska programmet något för dig.

Samhället nu och då

På Schillerska har vi alla förutsättningar att ge dig en gedigen och bra gymnasietid. På humanistiska programmet får du kunskaper om människan och samhället, nationellt och internationellt. Du lär dig att förstå samhället,både ur ett samtida och ett historiskt perspektiv. Du lär dig att utveckla din förmåga att argumentera i tal och skrift, dra slutsatser och motivera ställningstaganden.

Inom de individuella valen kan du välja att inrikta dig mot till exempel internationella relationer, idrott och hälsa 2 eller bild och form. Du kan också läsa ytterligare ett språk. På Schillerska väljer du mellan inriktning språk eller kultur.

Inriktning språk

På Schillerska har vi etablerade utbyten med både Tyskland och Frankrike. Tack vare generösa stipendier blir kostnaden begränsad för dig.

Det växande utbytet mellan länder och kulturer ökar behovet av språkkunskaper. På Schillerska kan du läsa:

  • franska
  • italienska
  • spanska
  • tyska
  • japanska
  • kinesiska
  • arabiska
  • andra moderna språk 

På humanistiska programmets språkinriktning utvecklar du dina kunskaper om språk i Europa och i hela världen. Vi undersöker sambandet mellan språk, kultur och samhälle och riktar våra blickar mot omvärlden. Språkinriktningen är högskoleförberedande och gör dig väl förberedd för vidare studier inom exempelvis språk, kommunikation eller journalistik.

Vid frågor kontakta programsamordnare Linda Peterson linda.peterson@educ.goteborg.se 0707-85 44 40

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1,5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
2/5
missnöjd humanist
26 jan 2020
Rörig skola och man får lista ut det mesta själv.

+ bra mat, vacker byggnad, majoriteten av lärarna är väldigt bra. - trång matsal, rörig administration och SYV/studiehandledare/schemaläggare etc är ofta borta/går inte att k...

Schillerska gymnasiet
31 jan 2020
Härligt att du upplever att våra lärare är bra och att du tycker att skolbyggnaden är v...
Visa hela
1/5
zoootooopiaaa0978
06 nov 2016
om man vill lalla

Jag går i 1an på schillerska Humanistiska språk , måste säga det var det sämsta beslutet jag har tagit att gå på den skolan. För det första visst vissa långt från alla är lärar...

Visa hela
Schillerska gymnasiet
Vasagatan 19
411 24 Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...

Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad