Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Södra Latins gymnasium

Humanistiska programmet, inriktning språk

Är du en person som gillar språk och vill plugga eller jobba utomlands i framtiden? Är du intresserad av kultur, historia, litteratur, religion, retorik – vad som gör människan mänsklig? Vill du gå ett brett program som ger dig behörighet till många utbildningar på universitet och högskola? Då är humanistiska programmet något för dig!

Vilka språk kan jag läsa på Södra Latin?

Efterfrågan på språkkunskaper utöver engelska ökar och att fördjupa dina kunskaper i flera språk ger dig de bästa förutsättningar för så väl studier som arbete i Sverige och utomlands. Förutom engelska läser du 600 poäng språk i form av latin, fortsättningsspråk och nybörjarspråk. Hos oss kan du välja mellan franska, italienska, kinesiska, ryska, spanska och tyska. I programmet ingår också kursen Människans språk, vilket är en grundkurs i språkvetenskap.

Kultur genomsyrar programmet

Tätt kopplat till språk är begreppet kultur, och detta är något som syns tydligt på vårt program. Vi undersöker människans tänkande och skapande genom historien. Debatt och diskussion är en bas i programmet. Vi går på teater, besöker museum och jobbar med olika kulturella uttryck som exempelvis film. Årligen anordnas även ”Humanistfestivalen”, då skolan bjuder in föreläsare som pratar om såväl språkets betydelse för kulturen som olika fenomen i olika språk.

Studie- och utbytesresor

Studie- och utbytesresor är viktiga inslag och Södra Latin har ett stort internationellt kontaktnät och vänskolor i flera länder. Många av skolans elever reser utomlands minst en gång under sin gymnasietid och vi har för närvarande utbyten med skolor i Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland. Att delta i en utbytesresa ger dina språkkunskaper en skjuts framåt samtidigt som du lär känna nya vänner och får en inblick i din värdfamiljs sätt att leva.

God förberedelse för vidare studier

Humanistiska programmet är ett brett program som ger dig stor frihet att studera vidare inom olika områden. Genom att välja Matematik 2 inom programfördjupningen får du samma grundbehörighet som på samhällsvetenskapsprogrammet. På det humanistiska programmet på Södra Latins gymnasium kan du också läsa både Naturkunskap 2 och Matematik 3.

Eftersom du läser både Engelska 7 och Moderna språk steg 3 och 4 får du också 2,5 meritpoäng.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Södra Latins gymnasium
Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

Södra Latins Gymnasium

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. Skolan har...

Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
4/5
Irina
20 sep 2022
Super-mega-nöjd

Jag hade en helt fantastisk tid på Södra. Samling varje fredag, lite suspekta event och trevliga lokaler var verkligen peak. Vissa lärare är lite läskiga, undervisningen kanske ...

Visa hela
5/5
essi
07 jun 2022
En väldigt öppen och trevlig skola

Jag går Humanistiska programmet på Södra Latin just nu, och det är verkligen en fantastisk skola. Det händer alltid saker här, som föreställningar i Aulan, släpp av skoltidninge...

Visa hela
4/5
Lycka till med gymnasievalet!!
23 nov 2020

Tycker dem flesta recensioner överdriver om heriarkin, visst kan man hamna i en dålig klass men det är inte alls så att dem med hybris tar över. Det finns folk för alla, och äve...

Visa hela
Sponsrad