Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Rudbeck, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Humanistiska programmet på Rudbeck

Är du intresserad av språk? Gillar du att uttrycka dig i tal och skrift? Då kanske Humanistiska programmet är något för dig!

Hos oss läser du inriktning Språk. Språk och text är mycket viktiga delar i utbildningen och du får utveckla din språkliga säkerhet och kreativitet i både tal och skrift. Du får lära dig att använda språket för att argumentera, dra slutsatser och motivera dina val. Förutom svenska och engelska läser du latin samt 500 poäng moderna språk, vilket motsvarar till exempel ett fortsättningsspråk steg 3, 4 och 5 samt ett nybörjarspråk steg 1 och 2. Vill du läsa fler moderna språk, så finns det möjlighet att välja detta som programfördjupning och/eller individuellt val. På Rudbeck har du möjlighet att läsa franska, italienska, spanska och tyska.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program, när du är klar med gymnasieutbildningen och vidare studier kanske du jobbar som översättare/tolk, språklärare eller reseledare/guide.

Inriktningskurser

I inriktningen ingår följande kurser:

  • Latin – språk och kultur 1
  • Språk 300 poäng

Fördjupningskurser

Programfördjupningen på Humanistiska programmet är 300 poäng. Här får du själv välja kurser, vi har inget förutbestämt fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har. Du kan välja att fördjupa dig inom moderna språk, men du kan också välja att läsa mer inom andra områden såsom kommunikation, samhällskunskap eller historia.

Du har även 200 poäng individuellt val att välja. Då får du fritt välja kurser inom vårt stora kursutbud.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollentuna

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elev i årskurs två
10 jul 2019
Drömskola

Jag skulle kunna prata om denna skola i evigheter. Dels så är alla lärare jag har haft samt många andra jag hört om extremt engagerade, kunniga i sitt ämne och gör allt för att ...

Visa hela
4/5
Felicia
15 feb 2017
Rekommenderar starkt!

Jag är väldigt nöjd med mitt gymnasieval. Miljön och atmosfären i skolan är jättebra och trevligt, man trivs definitivt. Lärarna är kunniga och intresserade av sina ämnen och ma...

Visa hela
Rudbeck
Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

Ett av Stockholms läns mest populärara gymnasium

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan har 2300 elever och över 250 anställda. Skolan ger dig ett mycket stort utbud av kurser, stor valfrihet och möjlighet till många möten. Hos Rudbeck är just du viktig! Skolan har har inte traditionella...

Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Sponsrad