Visa gymnasium.se som: Mobil

Humanistiska programmet, Språk

Rudbeck
Programinformation
Utbildare: Rudbeck
Ort: Sollentuna
Antal elever: 16 (år 1)
Utbildningstyp: Humanistiska programmet
Antagningspoäng:
(statistik från 2015)
Medelvärde: 232
Lägsta: 157,5

Utbildningsinfo

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet på Rudbeck

Är du intresserad av språk? Gillar du att uttrycka dig i tal och skrift? Då kanske Humanistiska programmet är något för dig!

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program som ger dig kunskaper för att läsa vidare inom främst humaniora men även inom samhällsvetenskap. Inriktningen Språk ger dig fördjupade kunskaper i språk och belyser sambandet mellan språk, kultur och samhälle.

På Humanistiska programmet får du studera människan i samtiden och historien, utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt och internationellt. Att kunna språk är en förutsättning för att kunna vara verksam i en globaliserad värld. Därför präglas programmet av ett internationellt perspektiv och en språklig medvetenhet med mycket textbearbetning.

Viktiga ämnen du läser inom utbildningen är bland annat:

  • Språk
  • Litteratur
  • Historia
  • Kulturhistoria
  • Filosofi

Moderna språk

På Rudbeck jobbar du i blandade grupper, tillsammans med elever från andra program och årskurser. Genom att blanda eleverna kan skolan erbjuda många språk men också möjligheter att fördjupa sig i något språk. Rudbeck erbjuder följande moderna språk:

  • Tyska, steg 1-6
  • Spanska, steg 1-6
  • Franska, steg 1-6
  • Italienska, steg 1-3
  • Kinesiska, steg 1-3

Fördjupa dina kunskaper i engelska

Med goda kunskaper i engelska har du goda förutsättningar att lättare klara av högskolestudier där kurslitteratur och rapporter ofta ställer höga krav engelskanivån. På Rudbeck kan du också, mot en avgift, anmäla dig till tentamen för Cambridge Certificate of Advanced English (CAE). Med en Cambridgeexamen har du ett internationellt gångbart intyg och behörighet till universitet och högskolor utomlands. Rudbeck samarbetar också med en skola på Nordirland.

På Humanistiska programmet utvecklar du din språkliga säkerhet och kreativitet i tal och skrift. Du lär dig också att använda språket för kommunikation, reflektion och lärande i alla ämnen.

Texter används mycket i undervisningen och du får redskap för att analysera och tolka olika typer av texter och talat språk på svenska och engelska. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att argumentera i tal och skrift, dra slutsatser och motivera dina ställningstaganden.

Kulturell och historisk resa med latinstudier

Som elev på Humanistiska programmets inriktning Språk läser du latin – språket som ligger till grund för franska, spanska och italienska. Latin har varit modersmål och kommunikationsspråk för miljontals människor i Europa under drygt tvåtusen år. Även i svenska och engelska finns tydliga spår från latin, något du kommer märka när du börjar studera språket. 

Fördjupningskurser

Programfördjupningen på Humanistiska programmet är 300 poäng. Här får du själv välja kurser, vi har inget förutbestämt fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har. Du kan välja att fördjupa dig inom moderna språk, men du kan också välja att läsa mer inom andra områden såsom kommunikation, samhällskunskap eller historia.

Du har även 200 poäng individuellt val att välja. Då får du fritt välja kurser inom vårt stora kursutbud.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet krävs godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Som boende i samma kommun som Rudbeck söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Rudbeck

Rudbeck

Rudbeck är en populär gymnasieskola i Sollentuna med ett stort utbud av program, inriktningar och kurser. Alla elever är inte likadana, vill inte exakt samma sak, är inte bäst på samma sak och kommer inte att ägna sig åt samma...


Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeck

Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

 Visa telefonnummer
www.rudbeck.se

Recensioner

Felicia   |   2017-02-15
Jag är väldigt nöjd med mitt gymnasieval. Miljön och atmosfären i skolan är jättebra och trevligt, man trivs definitivt. Lärarna är kunniga och intresserade av sina ämnen och man lär sig effektivt. Jag har aldrig märkt någon slags mobbning eller utfrysning utan alla verkar trivas vad jag har märkt. Det annorlunda systemet med intensivläsning och...
Visa hela
          (4)