Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Europaskolan Strängnäs, i Strängnäs
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Humanistiskt program med inriktning språk

”Cogito, ergo sum.” (Jag tänker, alltså finns jag). Med kunskaper i latin lär du dig förstå både kända citat och vetenskapers fackspråk. Europaprogrammet HU ger dig klassisk humanistisk bildning.

Med inriktningen språk får du fördjupade kunskaper i latin, moderna språk och engelska. Dessutom får lära dig hur människans språk har utvecklats – samtidigt som din egen språkliga säkerhet blir större.

Här får du studera antika mästerverk och diskutera filosofiska frågor. Du lär dig också att se på människan ur både ett kulturellt och språkligt perspektiv. Genom hela utbildningen ser vi till det internationella sammanhanget, med fokus på Europa.

Efter studenten kan du med detta program som grund studera vidare med fokus på kvalificerade yrken.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Strängnäs

Film

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Tillvalskurser

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program.Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

  • Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Europaskolan Strängnäs
Storgatan 2
645 21 Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade elever och engagerade lärare. Europaskolan är din nyckel till framtiden och Europa!...

Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Sponsrad