Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Kultur

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Humanistiska programmet, Kultur

Du som väljer CyberGymnasiets Humanistiska program kan läsa franska, italienska, japanska, koreanska, spanska eller tyska. Det stora utbudet är unikt i Stockholm och skapar förutsättningar för dig att förstå kulturer över hela världen.

Programmet fokuserar på de humanistiska ämnena och om du väljer till matematik får du en ännu bredare behörighet. Som elev kommer du att få en fördjupad kunskap om hur civilisationer och kulturer har vuxit fram och hur de knyts samman över tid och rum. Efter studenten är du förberedd och behörig att studera de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnena på universitet och högskolor i Sverige och i världen.

  • Åk på studieresa utomlands.
  • Stort språkutbud med japanska, koreanska, italienska, franska, spanska och tyska.
  • Mängder av spännande kulturmöten och studiebesök.

Inriktning Kultur

Är du nyfiken på varför vi lever som vi gör? Undrar du vilka idéer och kulturer det är som skapat det samhälle vi lever i idag? Vill du veta mer om hur kultur påverkar människor och hur människor skapar kultur?

Vår profil Kultur vänder sig till dig som vill få fördjupad kunskap om hur civilisationer och kulturer över hela världen har vuxit fram och hur de knyts samman. Eftersom skolan ligger centralt får du tillgång till Stockholms rika kulturliv. Du kommer att besöka muséer, gå på teater och se utställningar. På CyberGymnasiet arbetar vi tematiskt och på så vis får du en förståelse för hur de olika ämnena är sammanlänkade. I kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering fördjupar du dig i europeisk kultur och kursen avslutas med en studieresa till Rom.

Utbildningen passar dig som vill fördjupa dig inom idéhistoria, filosofi, litteraturvetenskap, konst och arkitektur. Du kommer att bli väl förberedd och behörig att studera de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnena på universitet och högskolor i Sverige och i världen. Om du väljer att läsa mer matematik får du ännu bredare behörighet. Profilen passar dig som vill studera vidare till arkeolog, historiker, journalist, lärare, museipersonal, redaktör eller socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Kultur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
2/5
Humhatare
09 feb 2023
Du kommer ångra dig om du väljer hum

Välj hellre sambeteende eller något liknande. Välj ABSOLUT inte språkinriktningen. Du kanske tror att du är intresserad av hum ämnena men det är du inte. VÄLJ INTE hum. Vissa lä...

Visa hela
4/5
youthinkmyschoolsuckswellIdonotagree
17 mar 2013

Det har börjat spridas att cybergymnasiet är en dålig skola. Jag kan inte förstå mig på det här. Vi börjar möjligtvis inte klockan 08:00 på morgonen och slutar klockan 16:00. Vi...

Visa hela
Cybergymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...

Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad