Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Humanistiska programmet, Kultur

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Kultur

Utforska kultur på Humanistiska programmet på Schillerska gymnasiet

Humanistiska programmet med inriktning Kultur

Är du intresserad av kultur, språk, historia, litteratur och filosofi? Då är humanistiska programmet något för dig.

Samhället nu och då

På Schillerska har vi alla förutsättningar att ge dig en gedigen och bra gymnasietid. På humanistiska programmet får du kunskaper om människan och samhället, nationellt och internationellt. Du lär dig att förstå samhället,både ur ett samtida och ett historiskt perspektiv. Du lär dig att utveckla din förmåga att argumentera i tal och skrift, dra slutsatser och motivera ställningstaganden.

Inom de individuella valen kan du välja att inrikta dig mot till exempel internationella relationer, idrott och hälsa 2 eller bild och form. Du kan också läsa ytterligare ett språk.

Inriktning Kultur

På kulturinriktningen lär du dig hur människan skapar kultur och hur kulturen påverkar människan. Vi utvecklar din förmåga att beskriva, analysera och reflektera över olika kulturella uttryck och egna kulturupplevelser. Du läser kurser som kultur och idéhistoria, psykologi, filosofi och samtida kulturuttryck. Kulturinriktningen är högskoleförberedande och gör dig väl förberedd för vidare studier inom exempelvis språk och kultur och samhälle.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Kultur

Som boende i samma kommun som Schillerska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 6 recensioner.

Avgångsstudent 2019
(5)
På humanistlinjen med inriktning kultur utforskas intressanta ämnen (litteratur, språk, historia och konst för att nämna några) tillsammans med kunniga och engagerande lärare som brinner för sina ämnen. (Var förberedd på massor av utflykter till museum och gallerier!) Jag lyckades dessutom kombinera franska spetssektionen med kulturinriktnin...
Visa hela
Avgångselev -19!!
(5)
Skulle verkligen rekommendera den humanistiska linjen på schillerska! Gick själv linjen med inriktningen kultur och det är det bästa valet jag gjort. Hade det så underbart de åren jag gick där, och kommer aldrig glömma alla fina lärare jag hade och den välkomnande atmosfären. Kultur var ett så intressant val dessutom där jag fick läsa om alla mi...
Visa hela
Student 2019
(5)
Det här är en utbildning för dig som är intresserad av historia, filosofi, litteratur - kort och gott: för dig som intresserar sig för människan. Du får en översiktlig och bred kunskap som är en utmärkt grund för vidare studier. Jag har fått användning av kurserna på flera plan. Konsthistoriekurserna hjälpte mig till exempel när jag senare stude...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Humanistiska programmet, Kultur från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 6 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: