Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Kultur

Schillerska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 303,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 303,7)
Få mer information om programmet 👍

Humanistiska programmet, Kultur

Humanistiska programmet, Kultur

Humanistiska programmet med inriktning Kultur

Är du intresserad av kultur, språk, historia, litteratur och filosofi? Då är humanistiska programmet något för dig.

Samhället nu och då

På Schillerska har vi alla förutsättningar att ge dig en gedigen och bra gymnasietid. På humanistiska programmet får du kunskaper om människan och samhället, nationellt och internationellt. Du lär dig att förstå samhället,både ur ett samtida och ett historiskt perspektiv. Du lär dig att utveckla din förmåga att argumentera i tal och skrift, dra slutsatser och motivera ställningstaganden.

Inom de individuella valen kan du välja att inrikta dig mot till exempel internationella relationer, idrott och hälsa 2 eller bild och form. Du kan också läsa ytterligare ett språk.

Inriktning Kultur

På kulturinriktningen lär du dig hur människan skapar kultur och hur kulturen påverkar människan. Vi utvecklar din förmåga att beskriva, analysera och reflektera över olika kulturella uttryck och egna kulturupplevelser. Du läser kurser som kultur och idéhistoria, psykologi, filosofi och samtida kulturuttryck. Kulturinriktningen är högskoleförberedande och gör dig väl förberedd för vidare studier inom exempelvis språk och kultur och samhälle.

Vid frågor kontakta programsamordnare Linda Peterson linda.peterson@educ.goteborg.se 0707-85 44 40

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Kultur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
:)
10 dec 2020
Världens bästa skola och program<3

Jag är sååå glad att jag valde att gå Humanist-kultur på schillerska. Nästan alla lärare är UNDERBARA. Skolan är otroligt fin och det är bra att det finns ett starkt kulturliv

5/5
Avgångsstudent 2019
03 apr 2020
En fantastisk linje

På humanistlinjen med inriktning kultur utforskas intressanta ämnen (litteratur, språk, historia och konst för att nämna några) tillsammans med kunniga och engagerande lärare so...

Visa hela
5/5
Avgångselev -19!!
02 apr 2020
Humanistiska linjen

Skulle verkligen rekommendera den humanistiska linjen på schillerska! Gick själv linjen med inriktningen kultur och det är det bästa valet jag gjort. Hade det så underbart de år...

Visa hela
Schillerska gymnasiet
Vasagatan 19
411 24 Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...

Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad