Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Rudbeckianska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 235,9)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 235,9)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

 Humanistiska programmet, Språk

Humanistiska programmet

Det här är programmet för dig som är intresserad av språk och kultur. Här får du en bred behörighet till högskola och universitet, vilket ger en bra grund för att arbeta internationellt eller med konst och kultur.

På det här programmet har du ett internationellt fokus i dina kurser. Du får lära känna nya kulturer och du får möjlighet att delta i ett utbyte med ett annat land. Humanistiska programmet är det enda program som erbjuder två eller fler språk utöver engelska inom själva programmet. Förutom spetskunskaper i språk och kultur kan du också få samma behörighet som samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet om du gör rätt val av kurser. Du som har siktet inställt på världen – välj det humanistiska programmet!

Inriktning språk

Inriktning språk ger dig breda och fördjupade kunskaper i språk. Du får också lära dig mer om andra länders kultur och hur språk och samhälle samverkar. Språkinriktningen passar dig som är språkintresserad och nyfiken på att veta mer om andra kulturer. Du vidgar dina vyer och får globala perspektiv.

Varmt välkommen till oss på humanistiska programmet!

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Varför välja Rudbeckianska gymnasiet?

”Jag ville gå Teknikprogrammet då jag är intresserad av ämnena och programmet ger mig många valmöjligheter efter gymnasiet. Rudbeckianska gymnasiet var ett självklart val eftersom det är en stor skola, har bra rykte och många traditioner och aktiviteter. Jag gillar att Teknikprogrammet har flera inriktningar som vi verkligen får prova på innan vi gör vårt val. Det bästa med Rudbeckianska är känslan av gemenskap. Lärare och elever bidrar till att stämningen här på skolan har överträffat mina förväntningar.”

Maitane Sagarduy Wen, Teknikprogrammet

”På Rudbeckianska finns många aktiviteter och kurser att välja på. Det gör att jag har många valmöjligheter inför framtiden. Studierna går lagom fort och många ämnen är intressanta. Här finns en bra gemenskap och man utvecklas socialt. Skolan ger en bred och stadig grund inför framtiden.”

Eliaz Wiklander, Samhällsvetenskapsprogrammet

”Jag valde Rudbeckianska för att jag fick höra bra saker om skolan från kompisar. När jag såg de julpyntade skåpen under öppet hus visade det tydligt att det är mer än bara studier här. På Humanistiska programmet är det en speciell gemenskap där alla känner alla. Skolan har levt upp till mina förväntningar – jag får kunskap för livet, nya vänner och många roliga minnen här.”

Tilde Kinander, Humanistiska programmet

Humanistiska programmet på Facebook

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeckianska gymnasiet
Skolgatan 5
72187 Västerås

Rudbeckianska

Kunskap - Empati - Självkänsla  Sveriges första gymnasium Hos oss lever nya och gamla traditionersida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Här blandas glädje och gemenskap med studier som gör dig väl förberedd för framtiden. På Rudbeckianska gymnasiet kan du välja...

Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad