Gymnasium i Ystad

Gå på gymnasiet i Kurt Wallanders Ystad!

I Ystad, på Österlen i Skåne hittar du havet, öppna landskap, korsstugor och kullerstensgator. Du kan även hitta ditt gymnasium i Ystad! Se listan nedan. 
Visar 1-20 av 53 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 53 träffar
1
2
3

Gymnasium i Ystad

Ystad är en mindre ort med omkring 18 000 invånare i staden och närmare 30 000 i kommunen. Här, på Österlen i Skåne, finns sex olika gymnasieskolor med program inom alla tänkbara kunskaps- och intresseområden. Du kan bland annat läsa bygg, fordon, hår- och makeupstylist, hotell, kök och servering. Dessutom finns idrottsutbildningar inom bland annat fotboll och handboll.

Läs mer om olika utbildningar genom att klicka på länkarna i resultatlistan ovan.

En mysig stad på Österlen

Sommartid är Ystad ett populärt besöksmål. Med sin plats vid havet och med över 4 mil långa stränder lockar orten många soldyrkare, badgäster och vattensportsutövare. Här finns också över 300 idylliska skånska korsvirkeshus och landskapsvyer. Ystad präglas av pittorestka gatstensmiljöer, och sin historia som går tillbaka till medeltiden. I Kåseberga, 16 kilometer öster om Ystad finns Ales stenar, en av Sveriges största turisattraktioner.

Wallanders Ystad

Henning Mankells detektivromaner med kriminalkommisarie Kurt Wallander utspelar sig i Ystad och har satt staden på kartan för många deckarläsare. Tack vare Wallander och en satsning på filmturism tilldelades Ystad det Stora Turismpriset 2009.

Kommer du från någonannanstans i Sverige och är intresserad av att gå gymnasiet i Ystad? Det finns flera skolor med riksintag och boende kan ofta ordnas genom Ystad bostäder. Gör en intresseanmälan till någon av skolorna ovan för att veta mer om dina möjligheter!

Antagning till gymnasiet i Ystad

För att ansöka till gymnasiet i Ystad gör du en ansökan via webben. Går du i nian eller på ett introduktionsprogram får du ett personligt lösenord av din studie- och yrkesvägledare, eller via brev i januari. 

Om du inte går i skolan kan du beställa inloggningsuppgifter eller ansökningsblankett från det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

Ansökningssidan är vanligtvis öppen mellan mitten av januari till mitten av februari. När du gjort din ansökan ska du tänka på följande:

  • Spara din ansökan
  • Skriv ut en kopia av din ansökan och underteckna den
  • Lämna utskriften (kvittensen) till din SYV
  • Går du inte i skolan skickar du kvittensen till det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

Det är centrala antagningskanslier i olika kommuner som samordnar antagningen till Skånes och Västra Blekinges gymnasie­skolor. Har du frågor om din ansökan eller antagningen kan du kontakta ditt antagningskansli per mejl eller telefon. För frågor kring valet, kontakta din skolas syv.

Kontaktuppgifter till antagningskansliet för dig som bor i Ystad:

Gymnasieantagningen Trelleborg
Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg 
antagning@trelleborg.se
Tfn: 0410-73 30 00
Antagning för elever från Sjöbo, Skurup, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge och Ystad

Källa: ystad.se, Wikipedia, skånegy

Andra populära orter i Skåne:

Jämför dina favoriter
Reportage
Emil om VVS och fastighet

Emil går sitt första år på VVS och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Ystad.

Läs mer
Efter gymnasiet flyttade Albert ...

Albert ville ta vara på sina sociala egenskaper, inom Hotell och turism så hittade han hem. Efter gymnasiet packade han sin väska och gav sig ut i Europa för att lära sig mer. 

Läs mer
Dennis har aldrig sagt nej till ...

När Dennis skulle välja gymnasium för många år sedan föll valet på Försäljning- och serviceprogrammet. Idag arbetar han som butikschef på Rusta och han tvekar aldrig när han får chansen att anställa en APL-elev.

Läs mer
Varför Agnes valde hantverksprog...
Ystad Gymnasium

Agnes valde hantverksprogrammet trots hårda ord, nu vill hon tre år senare berätta varför valet var det rätta för henne. Läs mer om hennes historia här!

Läs mer
"Följ din egen dröm och inte någ...
Ystad Gymnasium

Filip valde en helt annan väg än hans kompisar, han berättar om sin tid på gymnasiet här!

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information