Visa gymnasium.se som: Mobil
Visar 1-47 av 47 träffar
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag
Visar 1-47 av 47 träffar
 

Gymnasium i Ystad

Ystad är en mindre ort med omkring 18 000 invånare i staden och närmare 30 000 i kommunen. Här, på Österlen i Skåne, finns sex olika gymnasieskolor med program inom alla tänkbara kunskaps- och intresseområden. Du kan bland annat läsa bygg, fordon, hår- och makeupstylist, hotell, kök och servering. Dessutom finns idrottsutbildningar inom bland annat fotboll och handboll.

Läs mer om olika utbildningar genom att klicka på länkarna i resultatlistan ovan.

En mysig stad på Österlen

Sommartid är Ystad ett populärt besöksmål. Med sin plats vid havet och med över 4 mil långa stränder lockar orten många soldyrkare, badgäster och vattensportsutövare. Här finns också över 300 idylliska skånska korsvirkeshus och idylliska landskapsvyer. Ystad präglas av pittorestka gatstensmiljöer, och sin historia som går tillbaka till medeltiden. I Kåseberga, 16 kilometer öster om Ystad finns Ales stenar, en av Sveriges största turisattraktioner.

Wallanders Ystad

Henning Mankells detektivromaner med kriminalkommisarie Kurt Wallander utspelar sig i Ystad och har satt staden på kartan för många deckarläsare. Tack vare Wallander och en satsning på filmturism tilldelades Ystad det Stora Turismpriset 2009.

Kommer du från någonannanstans i Sverige och är intresserad av att gå gymnasiet i Ystad? Det finns flera skolor med riksintag och boende kan ofta ordnas genom Ystad bostäder. Gör en intresseanmälan till någon av skolorna ovan för att veta mer om dina möjligheter!

Andra populära orter i Skåne: