Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 60 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 120,0
    (medelvärde: 214,8) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-10-27

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Stylist på Parkgymnasiet

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist på Ystad Gymnasium

På hantverksprogrammet arbetar du med kundbemötande, service och försäljning. I utbildningarna får du lära dig om olika produkter och tekniker för att ta dig an trender och varierade stilar. För att förbereda dig inför ditt kommande yrke är APL (arbetsplatsförlagt lärande) en viktig del av utbildningen. Om du väljer profilen frisör arbetar du med klipp, färg, permanent och styling. I vår salong ger vi dig grundläggande kunskaper i hantverket och färdigheter i avancerade tekniker inom dagens trender. Om du väljer profilen hår- och makeupstylist arbetar du med att framhäva det vackra hos varje person genom kreativitet i färg och form. I undervisningen får du planera och genomföra styling för skönhet, modevisningar, tv, fotograferingar och olika event. Efter gymnasiet kan du fortsätta att arbeta inom ditt yrke för att senare avlägga gesällprov och bli behörig frisör eller makeupartist.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Anonym
Jag har gått stylist programmet på ystad gymnasium och trivts jätte bra! Ett bra program med bra lärare som hjälpt mig utvecklas inom makeup, hår och mode. Detta är en linje för dig som är intresserad av en rolig och lärorik gymnasium tid. Samtidigt som jag lärt mig massa lärorika och viktiga saker inom makeup, hår och mode har jag även haft väl...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information