Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 29 träffar
12

Mer om Kristianstad

I Kristianstad kommun bor nästan 80 000 personer och i centralorten bor omkring 30 000. Kommunen bestod en gång av 35 olika kommuner och detta gör Kristianstad till Sveriges tätorts tätaste kommun. I Kristianstad finns över 1600 livsmedelsföretag och hundratals företag som erbjuder tjänster och produkter till livsmedelsindustrin.

En mysig stad

Kristianstad brukar kallas för lilla Paris med alla små gator och butiker i vartenda hörn. Staden har dessutom många små mysiga kaféer och restauranger. Det finns även museum, vattenrike och naturum för er som vill upptäcka flera sidor av staden.

Hav och land i Kristianstad

1,8 mil utanför Kristianstad ligger Åhus och Åhus strand, där är stränderna packade med folk under sommarmånaderna. I Åhus hamn finns dessutom många mysiga restauranger som är fulla av folk under sommaren. Åhus glassen är känt över hela Sverige. Runt om Kristianstad finns också många sjöar där man både kan bada och fiska i. Det finns också gott om lantbruk och stora fält av odlingar. Från Kristianstad kan du ta dig med Öresundståg och Pågatåg genom hela Skåne. Du kan ta dig till Kastrup och Köpenhamn på en och en halv timme.

World Scout Jamboree

World Scout Jamboree är ett av världens störta scoutläger. Scouter från hela världen möts på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. 40 000 scouter scouter samlades och 30 000 besökare kom till World Scout Jamboree 2011.

Gymnasium i Kristianstad

Kristianstad erbjuder många gymnasieskolor och gymnasieprogram. Det finns 11 gymnasieskolor, både kommunala och fristående gymnasieskolor. Kristianstads gymnasium erbjuder dessutom nationellt godkänd idrottsutbildning med inriktning fotboll och handboll, det finns också ett riksgymnasium för ungdomar med fysisk funktionsnedsättning.

Plugga vidare efter gymnasiet

Är du sugen på att studera vidare efter gymnasiet finns Högskolan i Kristianstad. På Kristianstad läser 15 000 studenter i ett modernt högskoleområde med campus, bibliotek, restaurang, café, drottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan ligger nära centrum och naturområden och har väldigt bra kommunikationer. Högskolan i Kristianstad har en vision att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter.

Favoriter
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
Silja pluggar kreativ kommunikat...

“Jag vill gärna ha ett jobb där jag kan jobba med foto, film och vara kreativ.”

Läs mer
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer
Videoreportage
           
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information