Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Praktiska gymnasiet Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Antal elever: 5 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 211,9
    (Lägsta: 182,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-22
2020-01-15
2020-04-15
VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Utbildningsinfo

Få jobb efter studenten med VVS- och fastighetsprogrammet i Kristianstad

Låter VVS-montör eller industrimontör som yrken för dig? Vill du gå en praktisk lärlingsutbildning där teori och praktik är nära sammankopplade? Vill du gå en utbildning som leder till jobb efter studenten? Välj VVS- och fastighetsprogrammet i Kristianstad. Du bör gilla att arbeta fritt och självständigt. Att ge god service är en självklarhet för dig.

Under VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Kristianstad lär du dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du kommer få svaren på hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet.

Välj inriktning VVS – få jobb som VVS-montör

Om du väljer att gå VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS på Praktiska Gymnasiet Kristianstad kommer du att lära dig installationsregler, bygglagstiftning, energi och miljöfrågor samt säkerhet. Efter studenten är jobb som industrimontör, isoleringsmontör eller VVS-montör aktuella. Om du gör ditt yttersta under din praktik så finns stora chanser till jobb. Exempel på kurser som ingår i utbildningen är:

  • Entreprenadteknik
  • Sanitetsteknik 1
  • VVS svets och lödring rör
  • Värmeteknik 1

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska gymnasiet Kristianstad är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kristianstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Gymnasieexamen

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Praktiska Gymnasiet Kristianstad

Vill du att en stor del av din gymnasieutbildning ska bestå av praktik? Då är Praktiska Gymnasiet Kristianstad ett bra val av gymnasieskola! Skolan är den enda i Kristianstad som erbjuder dig att gå en lärlingsutbildning, vilket betyder att du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Stridsvagnsvägen 7
291 39 Kristianstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer