Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Nobelgymnasiet, i Karlstad
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

VVS-och fastighetsprogrammet

Vill du arbeta i ett tekniskt hantverksyrke med goda framtidsutsikter? Vill du ha möjlighet till ett fritt, omväxlande och självständigt arbete med eget ansvar? Välj VVS- och fastighetsprogrammet!

VVS-yrket är omväxlande och du ställs ständigt inför nya utmaningar. På VVS- och fastighetsprogrammet förbereds du inför din roll som VVS-montör, där nyproduktion av egna hem och flerfamiljshus, med allt från indragning av vatten och avlopp i husgrunden, till färdigställande av badrum, är en viktig del.

Du får också lära dig om underhåll och renovering av befintliga anläggningar och om sprinklersystem och komfortkyla, som blir allt vanligare vid renovering och nybyggnation av allmänna lokaler som skolor, hotell, sporthallar, kontor och butiker.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

APL (praktik)

I årskurs två och tre på VVS- och fastighetsprogrammet har du APL (arbetsplatsförlagt lärande) ungefär hälften av skolgången, sammanlagt 32 veckor.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nobelgymnasiet
Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

Välkommen till Nobelgymnasiet – Värmlands största yrkesgymnasium! Här blir du anställningsbar, högskoleklar och oslagbar. Oavsett om du letar efter en snabb väg till jobb eller bestämmer dig för att läsa vidare senare i livet står dörrarna öppna för dig. Vi...

Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad