VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 216,4)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 216,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Arbeta som lärling och bli rörmokare efter åren på VF

På Brinellgymnasiet finns möjlighet att läsa en lärlingsutbildning inom VVS- och fastighetsprogrammet. Du kan välja att inrikta dig mot VVS-teknik eller Fastighet. Genom att vara lärling får du spendera cirka halva din gymnasietid ute på en arbetsplats.

Utbildningens innehåll

Att gå en lärlingsutbildning innebär att du får spendera hälften av din tid i skolan och hälften av din tid ute på företag. Som elev får du en handledare som samarbetar med lärarna för att ge dig en så bra utbildning som möjligt. Utifrån dina önskemål samt det företag där du gör praktik görs också viss profilering av dina kurser.

Efter utbildningen har du en yrkesexamen och är anställningsbar direkt på en arbetsmarknad där dina kunskaper behövs. Om det är så att du vill bli högskolebehörig för att kunna studera vidare vid högskola eller universitet måste du under gymnasiet välja till vissa kurser under tiden för ditt Individuella val.

Inriktning VVS-teknik

På inriktningen VVS-teknik får du kunskap om service, installation och underhåll av exempelvis vatten och sanitetssystem samt värme- och kylanläggningar. Du får även lära dig om bygglagstiftning, installationsregler och energi- och miljöfrågor. Efter utbildningen kan du bli till exempel VVS-montör, isoleringsmontör eller industrirörsmontör.

Utbildning med hög kvalitet

Utbildningen följer alla uppsatta branschkrav och skolan samarbetar även med lokala företag för att utveckla innehållet i utbildningen. Utbildningen sker på Träcentrum i Nässjö, där elever och lärare möts dagligen.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad