Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Praktiska gymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 30 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 163,2) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-01-25
2023-04-07
VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Bli VVS-montör – sök till VVS- och fastighetsprogrammet i Västerås

Vill du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken? Är du serviceinriktad? Under VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Västerås lär du dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du kommer också få kunskaper om hur du undviker arbetsskador på jobbet.

Vill du lära dig att installera och underhålla till exempel värme- och sanitetssystem är inriktningen mot VVS något för dig. Visa framfötterna på din praktik och få jobb efter studenten med denna lärlingsutbildning!

Välj inriktning VVS och jobba som VVS-montör

Om du väljer att gå VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning mot VVS kommer du att lära dig installationsregler, bygglagstiftning, energi och miljöfrågor samt säkerhet. Då detta är en lärlingsutbildning med mycket praktik är chansen till jobb stor. Få jobb som exempelvis industrimontör, isoleringsmontör eller VVS-montör. Exempel på kurser som ingår är:

  • Entreprenadteknik
  • Sanitetsteknik 1
  • VVS svets och lödring rör
  • Värmeteknik 1

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Det här är Praktiska Gymnasiet Västerås

Praktiska gymnasiet Västerås

Praktiska Gymnasiet Västerås är en liten och familjär skola med stor gemenskap och eleven i fokus. Våra lärare är behöriga, kompetenta, engagerade och lyhörda. Lärandet anpassas efter varje elev i små undervisningsgrupper där det råder trygghet och arbetsro. Vi har fina utbildningslokaler med bra arbetsytor och teorilokaler med god studiemiljö.


Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Västerås

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Västerås

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Västerås

Praktiska gymnasiet Västerås

Lysgränd 1
721 30 Västerås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Praktiska gymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information