Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Praktiska gymnasiet Kungsbacka
Programinformation
Kungsbacka
Antal elever: 4 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 143,1
    (Lägsta: 100) * statistik från 2017
VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Utbildningsinfo

Läs VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS är rätt utbildning för dig som vill bli VVS-montör, industrirörmontör eller isoleringsmontör efter gymnasiet? DU kan välja att läsa programmet på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka.

Utbildning inom VVS och fastighet

Utbildningen på VVS- och fastighetsprogrammet är upplagd så att du som elev får jobba mycket självständigt och fritt samt med senaste tekniken. En annan viktig egenskap när du jobbar i branschen är att ge bra service och det är därför en viktig del av utbildningen. Annat som tas upp är underhåll av tekniska anläggningar och system, och av fastigheter. Du får även kunskap om miljömedvetenhet, hur man bäst sparar energi och undviker arbetsskador.

Inriktningen VVS

Vill du lära dig mer om installation, underhåll och service av värme- och sanitetssystem och liknande så är VVS en bra inriktning att välja. Du får också kunskap om installationsregler, bygglagstiftning, säkerhet samt energi- och miljöfrågor. Efter gymnasiet kan du jobba som exempelvis VVS-montör, isoleringsmontör eller industrirörmontör. 

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kungsbacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Inriktningen VVS på VVS- och fastighetsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. För att bli högskolebehörig måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet – Hälften skola, hälften praktik

Vill du läsa på Praktiska gymnasiet? Då är du med största säkerhet praktiskt lagd och ser det som den roligaste delen av skolan. På Praktiska vill man att eleverna ska ha chansen att utöva sina olika yrken i verkligheten, därför...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kungsbacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer