Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Praktiska gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: 1 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (Lägsta: 95) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Om utbildningen

VVS- och Fastighetsprogrammet - Inriktningen Fastighet

VVS- och fastighetsprogrammet i Nacka är rätt program för dig som är bra på service och gillar att arbeta självständigt. Det är bra om du är tekniskt lagd eftersom du hela tiden arbetar med den senaste tekniken. Att ge god service till kunder är en stor del av ditt framtida yrke. 

Inriktning Fastighet

Detta är inriktningen för dig som exempelvis vill bli fastighetstekniker, fastighetsskötare eller fastighetsvärd. I denna inriktning är kommunikativa kunskaper lika viktiga som tekniska kunskaper eftersom du arbetar tillsammans med ett flertal olika företag och privatpersoner.

Du får fördjupade kunskaper inom både service, drift och underhåll av fastigheter. Miljömedvetenhet och energibesparing är viktiga delar och dessa återkommer i flera av de kurser du kommer att studera under din utbildning.

Efter utbildningen eller efter en tid i yrket kan du välja att vidareutbilda dig, exempelvis till fastighetsförvaltare.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska Gymnasiet - En yrkesskola i centrala Nacka

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 3
131 27 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer