Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma
Programinformation
Stockholm
VVS- och fastighetsprogrammet

Utbildningsinfo

VVS- och fastighetsprogrammet inriktning fastighet

Vill du jobba inom fastighetsbranschen med installation av olika tekniska system och drift och skötsel av fastigheter, då ska du läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning fastighet.

Utbildningens innehåll

Du kommer att få kunskaper i service, drift och underhåll av fastigheter i såväl inre- som yttre miljöer. Du kommer att få lära dig att underhålla och utföra service på värme-, ventilations- och pannanläggningar i fastigheter. Att jobba som fastighetsskötare innebär att du ansvarar för beställningar till fastigheten. Du som elev på fastighetsprogrammet kommer att få läsa kurser i:

  • Fastighetsförvaltning
  • Fastighetsservice- byggnader
  • Elkraftteknik
  • Praktisk ellära

Stort behov på arbetsmarknaden

Fastighetsbranschen är en snabbt växande bransch och du som elev på fastighetsprogrammet kommer därför ha goda framtidsutsikter.  

Yrkesexamen

VVS- och fastighetsprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet eller fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskola.

Jobba med drift av fastighet och installation av energitekniska anläggningar

Efter utbildningen på Praktiska gymnasiet i Stockholm kan du jobba med drift och underhåll av fastigheter. Vanliga yrkesutgångar är fastighetstekniker, fastighetsskötare eller fastighetsvärd.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Certifiering

Förstklassig skola

Förstklassig skola

Förstklassig skola är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om Förstklassig skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma är en liten skola med stor gemenskap. Skolans mål är inte bara att eleverna ska få en utbildning – Praktiska Gymnasiet vill också att du ska få jobb, helst redan direkt efter examen. De senaste åren...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma

Ulvsundavägen 108 B
168 67 Bromma

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, fyll i följande uppgifter: