Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 70 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet inriktning fastighet

Vill du jobba inom fastighetsbranschen med installation av olika tekniska system och drift och skötsel av fastigheter, då ska du läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning fastighet.

Utbildningens innehåll

Du kommer att få kunskaper i service, drift och underhåll av fastigheter i såväl inre- som yttre miljöer. Du kommer att få lära dig att underhålla och utföra service på värme-, ventilations- och pannanläggningar i fastigheter. Att jobba som fastighetsskötare innebär att du ansvarar för beställningar till fastigheten. Du som elev på fastighetsprogrammet kommer att få läsa kurser i:

  • Fastighetsförvaltning
  • Fastighetsservice- byggnader
  • Elkraftteknik
  • Praktisk ellära

Stort behov på arbetsmarknaden

Fastighetsbranschen är en snabbt växande bransch och du som elev på fastighetsprogrammet kommer därför ha goda framtidsutsikter.  

Yrkesexamen

VVS- och fastighetsprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet eller fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskola.

Jobba med drift av fastighet och installation av energitekniska anläggningar

Efter utbildningen på Praktiska gymnasiet i Stockholm kan du jobba med drift och underhåll av fastigheter. Vanliga yrkesutgångar är fastighetstekniker, fastighetsskötare eller fastighetsvärd.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma 

Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja jobba och tjäna pengar, starta eget bolag eller studera vidare på högskola eller universitet. Vi tror på att varva teori med...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma

Johannesfredsvägen 15-17
168 69 Bromma

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information