VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 186,6)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 186,6)
Få mer information om programmet 👍

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Ge god service och arbeta självständigt. - Sök till VVS- och fastighetsprogrammet i Ystad!

På programmet VVS och fastighet i Ystad får du arbeta mycket fritt och självständigt med den senaste tekniken. Att ge god service till kunder är en del i detta yrke. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Här får du svaren på hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet.

Utbildningen på Praktiska Gymnasiet Ystad har blivit branschrekommenderad av VVS-branschens yrkesnämnd och är en så kallad Förstklassig skola.

Inriktning VVS

Inriktningen för dig som vill lära dig att installera, ge service och underhålla till exempel värme- och sanitetssystem. Det gäller både ny-, om- samt tillbyggnad. Du får också kunskap om installationsregler, bygglagstiftning, energioch miljöfrågor samt säkerhet. Efter utbildningen kan du arbeta som bland annat industrirörmontör, isoleringsmontör eller VVS-montör.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Ystad

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Inriktningen VVS på VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng. 

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jonnie
28 jun 2017
Bästa skolan

En skola som är väldigt lite och alla känner alla nästa. Lärarna är väldigt peppande och vill verkligen få ut allt från en elev. Programmen på skolan är väldigt bra då vi lär os...

Visa hela
Praktiska gymnasiet Ystad
Sixten Sparres gata 2
271 39 Ystad

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Ystad

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Ystad och visa alla program.

Sponsrad