VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 197,3)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 197,3)
Få mer information om programmet 👍

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

VVS och fastighet: VVS

Som VVS-montör får du ett praktiskt arbete och får jobba med service i en varierande arbetsmiljö. För dig som är intresserad av entreprenörskap finns såklart möjlighet att starta eget bolag inom branschen.

Under utbildningen får du lära dig att installera, ge service och underhålla till exempelvärme- och sanitetssystem. Det gäller både ny-, om- och tillbyggnad. Du får kunskap om installationsregler, bygglagstiftning, energi- och miljöfrågor samt säkerhet. Hos oss får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder. Efter examen kan du börja jobba direkt i flera olika typer av projekt.

På VVS- och fastighetsprogrammets inriktning VVS kommer du att lära dig installationsregler, bygglagstiftning, energi och miljöfrågor samt säkerhet. Efter studenten är jobb som industrimontör, isoleringsmontör eller VVS-montör aktuella. Om du gör ditt yttersta under din praktik så finns stora chanser till jobb. 

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Linköping
Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Linköping

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Linköping och visa alla program.

Sponsrad