Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Anders Ljungstedts gymnasium
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 60 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 209,1) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-13

Film

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS på Anders Ljungstedts gymnasium

Om inriktningen

Väljer du inriktningen VVS får du utbildning inom entreprenadteknik, VVS-svetsteknik, värmeteknik och sanitetsteknik vatten avlopp VVS-montör VVS-installatör VVS-branschen anders ljungstedts gymnasium ljungstedtska skolan ljunkan ALG

Du får kunskap om hur nya moderna och äldre befintliga anläggningar fungerar och är uppbyggda. Under år 2 och 3 kommer du ha APL på företag inom branschen. Du kan få praktisera både på större nybyggnationer och på företag som framför allt utför serviceuppdrag hos privatpersoner. Efter avslutad utbildning kommer du ha ett rörligt arbete och träffa många människor. VVS-branschen är i behov av kunnig och välutbildad personal.

Yrken och fortsatta studier:

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som VVS-montör och VVS-installatör inom industri, fastighet och privatbostäder. För att kunna bli anställd som lärling (ca 2 år) krävs lägst betyg E i yrkesämnena och i matematik, svenska och engelska. För att bli certifierad VVS-montör måste du avlägga ett branschprov. Du kan också fortsätta studera till t ex VVS-ingenjör.

Om programmet

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram. Inom VVS- och fastighetsbranschen finns flera olika yrkesvägar och du kan efter utbildningen arbeta med allt från service och underhåll till drift och produktion. I samarbete med branschen får du de kunskaper som krävs för att arbeta självständigt och säkert efter branschens alla regler. En stor del av utbildningen sker ute på företag.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som fastighetstekniker, fastighetsskötare eller VVS-montör. Du kan även välja att vidareutbilda dig till tekniker inom dessa yrken.

Du får kunskaper i energianvändning, ellära, mät- och reglerteknik, datorhantering m.m. för att du ska kunna läsa av mätare, förstå ritningar och kunna göra beräkningar. Du ska kunna arbeta självständigt och säkert, samt behärska verkstadsteknik, svetsning och VVS-teknik. 

APL

Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) finns på VVS- och fastighetsprogrammet, då är du ute och praktiserar på en arbetsplats minst 15 veckor under utbildningen.

Lärling

Du kan också välja att vara lärling på programmet. Då är du ute på arbetsplats under minst hälften av gymnasietiden.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

"Engagerade lärare, nära samarbete med branschen och en hög trivselfaktor!" Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning...


Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

 Visa telefonnummer
www.linkoping.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Anders Ljungstedts gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Anders Ljungstedts gymnasium
Jag vill gå på öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information