Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Praktiska gymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 20 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 163,8) * statistik från 2017
VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

VVS- och fastighetsprogrammet i Linköping ger dig jobb efter studenten

Vill du ha ett självständigt jobb i framtiden? Då kan VVS- och fastighetsprogrammet i Linköping vara utbildningen för dig. Det är bra om du är tekniskt lagd eftersom du hela tiden arbetar med den senaste tekniken. Du ska också vara serviceminded eftersom service till kunder är en stor del av ditt framtida yrke.

Förutom kundservice lär du dig såklart att underhålla fastigheter. Du lär dig också om tekniska anläggningar och system. Du får kunskaper i hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet.

Inriktning Fastighet

Vid Praktiska Gymnasiet i Linköping lär du dig att sköta om och utföra service på värme-, ventilations- och pannanläggningar i fastigheter. Du får erfarenhet av att arbeta serviceinriktat mot kunder, beställare och boende. Efter studenten från Praktiska Gymnasiet i Linköping kan du arbeta som exempelvis fastighetsskötare eller fastighetstekniker.

Fastighetsförvaltning, Fastighetsservice - byggnader och Elkraftteknik är exempel på ämnen som ingår VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Linköping ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen. 

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping – liten skola med stora möjligheter!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping

Roxengatan 11
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Praktiska gymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: